HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de vita si oaie
  • Preparate din vanat

Ciulama de gaina, gasca, curcan, vitel, iepure domestic

  • Eduard Nedelcu
  • February 17, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 300 g carne,
  • 40 g faina,
  • 30 -50 g unt sau untdelemn,
  • 500-600 ml supa in care a fiert carnea cu zarzavat,
  • 100 ml smintina sau lapte,
  • patrunjel,
  • “Vegeta”,
  • sare.

Mod de preparare:

Carnea se fierbe in circa 1 1/2 l apa clocotita, ca sa se coaguleze repede la suprafata si sa ramina sucul in ea, adaugindu-se imediat zarzavat de supa (morcov, telina, patrunjel, o ceapa alba) si o lingurita rasa de sare. In oala obisnuita sau in oala sub presiune, zarzavatul fierbe impreuna cu carnea. Cind carnea este fiarta, se strecoara supa necesara. Intr-o cratita, faina se infierbinta cu untul topit sau cu untdelemnul la foc mic (nu direct pe flacara) numai un minut (fara sa se rumeneasca ), stingindu-se apoi cu supa fierbinte, adaugata de 2 ori si amestecind de fiecare data pina cind se desfac toate cocoloasele formate. Se pot inlocui circa 100 ml supa cu lapte, ca sosul sa fie mai alb. Pentru gust mai bun se adauga 1/2 lingurita cu “Vegeta” care si sareaza. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smintini (care curge), la nevoie se dilueaza cu lapte sau supa si, dupa ce a fiert citeva clocote, cratita se ia de pe foc. Daca nu s-a pus lapte, se amesteca imediat cu smintina frecata cu o lingura de apa rece, potrivindu-se gustul cu sare. Carnea taiata in bucati (daca este de pasare) sau in felii se adauga in sos. Ciulamaua fierbinte se presara cu patrunjel si se serveste cu mamaliguta calda. Ciulamaua din carne de vitel, miel, iepure domestic tinar se pregateste la fel, insa cind este luata de pe foc, se acreste dupa gust cu zeama sau sare de lamiie si pentru aroma i se adauga tarhon. Se serveste cu garnitura de orez, piure de cartofi, sau cu galuste pentru paprika.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de porc

Chiftelute marinate

  • Eduard Nedelcu
  • February 16, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de pasare

Cocos cu vin

  • Eduard Nedelcu
  • February 17, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu ravioli

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de pasare

Carne de pasare, fripta sau fiarta, in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

"Drob" frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Miel "Lancashire"

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Mancare de miel cu vinete

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

  • Eduard Nedelcu
  • June 26, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu ierburi aromate

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.