HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Bûche de Noël

  • Eduard Nedelcu
  • August 3, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pt. circa 12 felii):

Pentru blat:

  • 4 oua,
  • 125g zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 3 linguri amidon,
  • 75g faina,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingurita praf de copt.

Pentru crema si decor:

  • 5g gelatina,
  • 300g fructe confiate,
  • 40ml visinata,
  • 400ml frisca,
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 150g ciocolata amaruie,
  • frunze de martipan,
  • perle de zahar,
  • ciocolata rasa pentru decor.

Mod de preparare:

Blat.

Se incinge cuptorul la 200grade. Se tapeteaza cu hartie o tava. Se separa 2 oua. Galbenusurile, 2 oua intregi, 2 linguri de apa calda si 50g de zahar se bat 5 minute cu mixerul. Albusul se bate bezea cu restul de zahar si cu sare. Se inglobeaza in compozitia de galbenusuri. Se amesteca separat faina cu cacao si praf de copt si se toarna in ploaie in compozitia de aluat. Aluatul se repartizeaza uniform pe hartie si se coace 12-15 minute. Se rastoarna imediat pe un prosop de bucatarie textil tapetat cu zahar. Se unge hartia cu apa si se desprinde cu grija. Blatul se ruleaza in prosop si se lasa sa se raceasca.

Crema si finisare.

Gelatina se inmoaie in apa rece. Se taie cuburi fructe confiate. Gelatina se dizolva la foc slab, in visinata. Frisca se bate cu zahar pudra. Se ia o lingura din aceasta compozitie si se amesteca impreuna cu visinata cu gelatina. Visinata se inglobeaza cu atentie in restul de frisca. Se omogenizeaza inauntru fructele. Se deruleaza blatul, se unge cu crema si se ruleaza din nou, dinspre latura lunga. Se lasa 3 ore la rece. Se topeste ciocolata, se toarna peste rulou si se imprima un model striat, cu o bucata de carton ondulat sau chiar cu furculita. Se da la rece 60 de minute. Se decoreaza prajitura cu frunze, perle si ciocolata.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi

Cascaval pane cu salsa de castraveti

  • Eduard Nedelcu
  • August 3, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos de ceapa

  • Eduard Nedelcu
  • August 3, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.