Bûche de Noël

Ingrediente (pt. circa 12 felii):

Pentru blat:

  • 4 oua,
  • 125g zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 3 linguri amidon,
  • 75g faina,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingurita praf de copt.

Pentru crema si decor:

  • 5g gelatina,
  • 300g fructe confiate,
  • 40ml visinata,
  • 400ml frisca,
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 150g ciocolata amaruie,
  • frunze de martipan,
  • perle de zahar,
  • ciocolata rasa pentru decor.

Mod de preparare:

Blat.

Se incinge cuptorul la 200grade. Se tapeteaza cu hartie o tava. Se separa 2 oua. Galbenusurile, 2 oua intregi, 2 linguri de apa calda si 50g de zahar se bat 5 minute cu mixerul. Albusul se bate bezea cu restul de zahar si cu sare. Se inglobeaza in compozitia de galbenusuri. Se amesteca separat faina cu cacao si praf de copt si se toarna in ploaie in compozitia de aluat. Aluatul se repartizeaza uniform pe hartie si se coace 12-15 minute. Se rastoarna imediat pe un prosop de bucatarie textil tapetat cu zahar. Se unge hartia cu apa si se desprinde cu grija. Blatul se ruleaza in prosop si se lasa sa se raceasca.

Crema si finisare.

Gelatina se inmoaie in apa rece. Se taie cuburi fructe confiate. Gelatina se dizolva la foc slab, in visinata. Frisca se bate cu zahar pudra. Se ia o lingura din aceasta compozitie si se amesteca impreuna cu visinata cu gelatina. Visinata se inglobeaza cu atentie in restul de frisca. Se omogenizeaza inauntru fructele. Se deruleaza blatul, se unge cu crema si se ruleaza din nou, dinspre latura lunga. Se lasa 3 ore la rece. Se topeste ciocolata, se toarna peste rulou si se imprima un model striat, cu o bucata de carton ondulat sau chiar cu furculita. Se da la rece 60 de minute. Se decoreaza prajitura cu frunze, perle si ciocolata.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.