Sos de ceapa

Ingrediente:

  • 500g ceapa mica,
  • ½ legatura cimbru verde,
  • 2 linguri unt,
  • 50g zahar,
  • 300ml vin alb sec,
  • 400ml supa instant,
  • sare,
  • 200ml smantana,
  • piper.

Mod de preparare:

Curatati, spalati si taiati cepele in jumatati sau sferturi. Spalati si rupeti cateva frunzulite si crengute de cimbru. Incingeti untul intr-o tigaie si caliti ceapa in el pana devine translucida. Adaugati cimbrul si zaharul si lasati totul sa se caramelizeze. Cand ceapa a capatat o culoare maroniu aurie, stingeti-o cu vin si cu supa, apoi lasati totul sa fiarba la foc moderat circa 10 minute. Amestecati si smantana cu sosul de ceapa si condimentati, dupa gust cu sare si piper.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.