Dulciuri

  • 1:13 PM

    Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g ciocolata extra-neagra, 250 ml lapte, 250 ml frisca nebatuta, 130 g zahar pudra, 100 g unt + unt cat o nuca, 100 g faina, 1 lingura cacao pudra, 6 oua, 5 linguri lichior de portocale, 1 lingura zahar cristalizat, 1 lingura zahar tos. Mod de preparare: Puneti pe foc

  • 1:13 PM

    Ingrediente: 250 gr zahar, 150gr cacao, 250 g unt, 8 oua, 2/3 pahar de apa, 2 linguri faina, 100 gr nuci pisate (sau dupa preferinta), 3 linguri zahar (pt caramel), dulceata de care vreti. Mod de preparare: Se bat albusurile spuma. Untul se freaca cu galbenusurile. Separat se amesteca cacaoa cu zahar si apa si

  • 1:11 PM

    Ingrediente: 6 banane, vin rosu mai slabut 1 sticla, zahar 200 g, scortisoara 1 ramurel. Mod de preparare: Taiati bananele in bucati lungi de 4 cm. Varsati vinul intr-o tigaie. Puneti inauntru zaharul si scortisoara si faceti infierbintare bine dar fara sa fierbeti. Cand vinul va fi cald puneti bananele si lasatile sa se coaca.

  • 1:11 PM

    Ingrediente: cartofi, oua, sare, faina, piper, ulei. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se dau prin razatoare (mare sau mica, cum vreti) si se pun intr-un bol mai maricel. Peste ei se adauga ouale, sare, piper, faina cat cuprinde si se amesteca pana cand se obtine un aluat-pasta omogen. Atentie, cartofii nu

  • 1:10 PM

    Ingrediente: 1/2 cana cacao, 1/2 pachet de unt, 2 oua, 1 cana zahar, 1/4 cana faina, 1 cana de nuci taiate sau zdrobite, 1 lingurita vanilie, un praf de sare. Mod de preparare: Se pre-incalzeste cuptorul la 165 de grade (mediu). Se topeste untul intr-o craticioara si se amesteca bine impreuna cu cacao, pana este

  • 9:35 PM

    Ingrediente (pentru 6 portii): 100g stafide, 4 linguri rom, 7g gelatina, 500ml lapte, 200g gris, 2 oua, 80g zahar, 1 plic zahar vanilat, 500ml frisca, 40g fistic tocat. Mod de preparare: Stafidele se inmoaie in rom. Se da in fiert laptele si se adauga gris. Se separa oualele. Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se inglobeaza

  • 9:56 PM

    Ingrediente (pt. circa 12 felii): Pentru blat: 4 oua, 125g zahar, 1 praf de sare, 3 linguri amidon, 75g faina, 1 lingura cacao, 1 lingurita praf de copt. Pentru crema si decor: 5g gelatina, 300g fructe confiate, 40ml visinata, 400ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 150g ciocolata amaruie, frunze de martipan, perle de zahar, ciocolata

  • 10:21 PM

    Ingrediente (pentru 6 persoane): Biscuitul: 4 oua, 250g faina, 250g zahar, 250g unt, 1 lamaie. Crema: 200g branza de vaci proaspata, 100g smantana, 60g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat. Decoratia: 200g zahar pudra, zeama de la o lamaie, 50g fistic decorticat. Mod de preparare: Incalziti 20g unt si ungeti, cu ajutorul unei pensule, o

  • 9:56 PM

    Ingrediente (pentru 12 felii): Pentru aluat: 1 lamaie, 300g faina, 300g alune macinate, 200g zahar, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara macinata, 1 ou, 1 galbenus, 300g unt. In plus: 300g gem de zmeura, 1 galbenus, 1 lingura lapte. Mod de preparare: Aluatul. Se spala lamaia cu apa fierbinte, se

  • 9:45 PM

    Ingrediente (pentru 6 portii): 1l vin rosu sec puternic, 100g zahar gelifiant, 3 batoane de scortisoara, 6 mere acrisoare, 400ml frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 4cl Calvados. Mod de preparare: Se fierb 8-10 minute intr-o oala fara capac vinul, zaharul gelifiant si scortisoara. Se curata merele, dar nu se rup coditele. Se fierb merele in

  • 10:20 AM

    Ingrediente: 1/2 kg spanac, 250 g faina, 3 oua, 50 ml untdelemn, 30 ml rom, 600 ml lapte, 200 ml smintina, sare. Mod de preparare: Spanacul bine spalat se fierbe 10 minute numai cu apa retinuta pe frunze (se vor lasa si frunzele in apa) si 1/2 lingurita cu sare. Dupa ce s-a scurs bine

  • 10:20 AM

    Ingrediente: marmelada, dulceata, 3-4 linguri alcool pur. Mod de preparare: Dupa ce toate clatitele au fost coapte, pastrate calde pe apa fierbinte, se ung cu marmelada sau dulceata si se impaturesc in patru. Ca sa nu curga umplutura cind se incalzesc, se vor impacheta ca sarmalele si se vor pastra la cald acoperite, pina cind