Placinta de cartofi

Ingrediente:

  • cartofi,
  • oua,
  • sare,
  • faina,
  • piper,
  • ulei.

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja si se dau prin razatoare (mare sau mica, cum vreti) si se pun intr-un bol mai maricel. Peste ei se adauga ouale, sare, piper, faina cat cuprinde si se amesteca pana cand se obtine un aluat-pasta omogen. Atentie, cartofii nu se scurg de apa si amidon! Se pune o tigaie pe foc cu ulei in ea (nici prea mult nici prea putin) si dupa ce uleiul s-a incins, se pune cu o lingura o cantitate din pasta de cartofi si cu ajutorul lingurii se intinde astfel incat sa se acopere suprafata tigaii. Dupa ce prima parte s-a copt se ia cu un cutit si se intoarce cu grija pe cealalta parte si se lasa sa se friga.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.