Biscuit cu lamaie

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

Biscuitul:

  • 4 oua,
  • 250g faina,
  • 250g zahar,
  • 250g unt,
  • 1 lamaie.

Crema:

  • 200g branza de vaci proaspata,
  • 100g smantana,
  • 60g zahar pudra,
  • 1 pachet zahar vanilat.

Decoratia:

  • 200g zahar pudra,
  • zeama de la o lamaie,
  • 50g fistic decorticat.

Mod de preparare:

Incalziti 20g unt si ungeti, cu ajutorul unei pensule, o tava rectangulara. Lasati sa se raceasca. Tapetati cu zahar. Incalziti cuptorul potrivit. Bateti untul cu restul de zahar pana ce amestecul devine o crema foarte fina. Adaugati apoi ouale unul cate unul. Cand compozitia este omogena, varsati faina, amestecand usor, apoi adaugati coaja fin rasa si sucul de la o lamaie. Umpleti tava cu aceasta compozitie si lasati-o sa se coaca la foc potrivit circa 40 de minute. Rasturnati biscuitul pe o tava si lasati-l sa se raceasca. In acest timp, preparati glazura: varsati intr-un vas sucul de lamaie si zaharul pudra. Amestecati bine pana obtineti o compozitie consistenta fina. Preparati crema: mixati branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat, circa 1 minut. Puneti smantana foarte rece intr-un vas si bateti-o cu telul, apoi incorporati-o  in compozitia de mai sus. Cu un cutit cu lama fina si foarte ascutita taiati biscuitul pe orizontala al 2/3 din inaltimea sa. Intindeti toata crema pe felia subtire de biscuit si apoi reconstituiti-l. Turnati glazura peste prajitura si intindeti-o cu ajutorul unui cutit sau spatule de lemn. Presarati fistic sfaramat. Asteptati ca glazura sa se intareasca (circa 45 minute) si apoi serviti.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.