Tarta Tatin cu piersici

Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 8 piersici galbene,
  • 80 g unt,
  • 50 g zahar,
  • 250 g aluat de foietaj.

Mod de preparare:

Inmuiati piersicile in apa clocotita, treceti-le apoi sub jetul de apa rece si curatati-le de coaja. Taiati-le in doua si scoateti-le samburii. Incingeti cuptorul la 210ºC. Puneti pe foc, intr-o tigaie mai mare de teflon, untul impreuna cu zaharul, si cand incep sa faca spuma, introduceti piersicile cu partea bombata in jos si lasati-le sa se caramelizeze 8-10 minute, la foc destul de iute. Asezati piersicile tot cu partea bombata in jos intr-o forma cu marginile detasabile si lasati-le sa se raceasca. Intindeti aluatul pe planseta infainata, intepati-l din loc in loc cu furculita si puneti-l peste piersici. Reduceti temperatura cuptorului la 180º si coaceti tarta 30-35 de minute. Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa stea 10 minute si abia pe urma rasturnati-o pe un platou.

consultanta Dan Bradu
kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.