Tarta pralinata cu ciocolata si scortisoara

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente (pentru 6-8 persoane):

Aluat:

  • 100 g unt + inca o bucatica (cat o nuca),
  • 200 g faina,
  • 75 g zahar tos,
  • un ou intreg + un galbenus,
  • 50 g alune macinate.

Garnitura:

  • 300 g ciocolata amaruie,
  • 80 g smantana dulce (subtire),
  • o lingurita scortisoara pisata,
  • 30 g unt.

Pentru decorat:

  • 2 lingurite cacao,
  • cateva batoane de scortisoara,
  • bomboane colorate,
  • menta.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se pun intr-un bol cele 100 g unt taiat bucatele, faina, zaharul tos si alunele macinate si se mixeaza cateva secunde la viteza maxima. Se adauga oul intreg si galbenusul si se mai amesteca pana ce aluatul se aduna, formand o sfera. Se baga zece minute la congelator, dupa care se intinde pe planseta infainata si se asaza intr-o forma de tarta unsa, acoperindu-se si peretii. Se inteapa cu furculita din loc in loc, se asaza peste aluat o foaie de hartie pentru copt si deasupra se presara boabe de fasole uscata (pentru ca aluatul sa ramana drept). Se baga la cuptor, se coace 25-30 de minute, se scoate, se lasa sa se raceasca si se asaza pe un platou (hartia si boabele de fasole se arunca). Ciocolata, rupta bucatele, se pune intr-un castron si peste ea se toarna smantana lasata sa dea cateva clocote, impreuna cu scortisoara pisata. Se amesteca bine, pana ce se obtine o crema neteda, se incorporeaza restul de unt (taiat bucatele) si se toarna peste aluatul de tarta. Se tine la rece o ora si, inainte de-a o servi, tarta se decoreaza cu cateva batoane de scortisoara, bomboane colorate si frunzulite de menta proaspata.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.