HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Trigoane

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1/2 kg foi de placinte (strudel),
  • 250 g nuci macinate,
  • 30 g pesmet,
  • 150 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • coaja de lamiie,
  • unt,
  • untdelemn sau margarina.

Siropul:

  • 250 g zahar,
  • 200 ml apa,
  • 50-100 ml rom,
  • 3 linguri zeama de lamiie.

Mod de preparare:

Foaia de placinta se taie in fisii de 6-7 cm latime si cca 40 cm lungime. Se suprapun 2-3 fisii stropite intre ele: fisia de deasupra se unge cu pensula muiata in grasime. La un capat se pune o lingurita cu virf din umplutura de nuci amestecata cu pesmet (nucile macinate, laptele, zaharul si coaja de lamiie se amesteca pe foc, 2-3 minute, pina cind se ingroasa; dupa ce s-a racit, compozitia se amesteca cu pesmetul). Fisiile se indoaie, in forma de triunghi, peste nuca si se ruleaza in continuare, in triunghi, pina la sfirsit. Triunghiurile se asaza in tava unsa putin, cu o distanta de 2 cm intre ele si apoi se ung si deasupra cu grasime. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30 minute, pina cind trigoanele se rumenesc putin. Dupa ce tava s-a scos din cuptor, trigoanele fierbinti se iau cu o spatula si se trec, un minut, in siropul caldut, preparat ca pentru baclava si se asaza pe platou. Dupa ce au absorbit siropul (care s-a luat odata cu ele), se servesc.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Trandafiri din aluat de uscatele

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Turta cu cacao

  • Eduard Nedelcu
  • May 5, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.