HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Trandafiri din aluat de uscatele

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 2 oua intregi,
  • 3 galbenusuri,
  • 30 g unt,
  • 150 ml smintina,
  • 30-40 ml rom,
  • un virf de lingurita sare fina,
  • faina.

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele intr-un castron, amestecindu-le bine, apoi se adauga faina, formindu-se un aluat mai virtos, dar care sa se poata intinde usor, cum s-a aratat mai sus. Se intinde in foaie rotunda, ca foaia de taitei, cu grosimea de 2 mm, apoi se taie in rondele,cu paharul de apa, vin si lichior (cu marginea subtire), trecut mereu prin faina, ca sa nu se lipeasca aluatul de ele. Se cresteaza marginea fiecarei rondele in 5 locuri, cam pina la jumatatea lor. Rondeaua mare se unge la mijloc cu putin albus (numai cit se pune degetul), peste ea se asaza rondeaua mijlocie, se unge si aceasta la mijloc cu albus, si, apoi, deasupra ei, se pune rondeaua mica, apasind cu degetul peste toate ca sa se lipeasca. Aluatul ramas intre rondele se framinta din nou (fara faina) si din el se fac alte rondele sau minciunele. Dupa ce sint gata toate, se prajesc in untdelemn fierbinte, ca si uscatelele, introducindu-le in grasime cu partea de deasupra in jos, ca sa se desfaca ca petalele unui trandafir. Se coc pe fiecare parte cite 3-4 minute, fara sa se rumeneasca prea tare. Se scot din grasimea cu andreaua de sirma, scurse bine de untdelemn. Se pudreaza cu zahar cu vanilie, apoi in mijlocul fiecarui trandafir, se pune cite o boaba de visina sau cireasa, din dulceata.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Tarte

  • Eduard Nedelcu
  • May 3, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Trigoane

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.