HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci si coacaze

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru circa 16 felii):

  • 60 g. de margarina,
  • sare,
  • 150 g. de faina,
  • 4 oua,
  • 4 foi de gelatina alba,
  • 250 g. de branza de vaci,
  • 5 linguri de lapte,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 100 g. de zahar,
  • 1 borcan (370 ml) de compot de coacaze,
  • 250g. frisca,
  • 1 pliculet de glazura de tort,
  • hartie cerata.

Mod de preparare:

Se fierb 250 ml. De apa cu margarina si cu sare. Se adauga toata cantitatea de faina dintr-o si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe fundul oalei. Se transfera aluatul intr-un castron, se adauga imediat un ou, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin. Restul de oua se adauga treptat si se amesteca. Se introduce aluatul intr-o punga cu gaura si dispozitiv in forma de stea. Pe o tava tapetata cu hartue cerata se formeaza din aluat un cerc din spirale,care sa fie fundul de tort, cu un diametru de circa 24 cm. (Se lasa spatiu intre spirale); Peste spirala din exterior se mai adauga un cerc,in chip de margine a torului. Se introduce in cuptor si se coace cca. 25 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se amesteca branza de vaci cu laptele, zeama de lamaie si coaja si 75 g. de zahar. Se scurge gelatina, se topeste la foc mic si se adauga la crema. Se tine la rece pana incepe sa se intareasca. Se scurg coacazele, se pastreaza zeama. Se bate bine frisca; Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu 2/3 din coacaze. SE ADAUGA LA CREMA CU GELATINA. Se intinde aceasta crema in interiorul tortului si se tine tortul la rece pt. cel putin 1 ora. Se amesteca glazura de tort cu restul de zahar si introduce intr-o oala. Zeama de la coacaze se completeaza cu apa pana obtineti 250 ml. De lichid si seadauga la glazura de tort. Se da intr-un clocot, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca glazura putin, apoi se imparte pe suprafata tortului si se lasa sa se intareasca. Restul de frisca se umple intr-o siringa pentru frisca, cu dispozitiv in forma de stea si se deseneaza tortului o margine, care apoi se decoreaza cu coacaze.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Tort de pasti din ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Tort din piscoturi de sampanie cu crema de nuci

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.