Tort din branza de vaci si coacaze

Ingrediente (pentru circa 16 felii):

  • 60 g. de margarina,
  • sare,
  • 150 g. de faina,
  • 4 oua,
  • 4 foi de gelatina alba,
  • 250 g. de branza de vaci,
  • 5 linguri de lapte,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 100 g. de zahar,
  • 1 borcan (370 ml) de compot de coacaze,
  • 250g. frisca,
  • 1 pliculet de glazura de tort,
  • hartie cerata.

Mod de preparare:

Se fierb 250 ml. De apa cu margarina si cu sare. Se adauga toata cantitatea de faina dintr-o si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe fundul oalei. Se transfera aluatul intr-un castron, se adauga imediat un ou, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin. Restul de oua se adauga treptat si se amesteca. Se introduce aluatul intr-o punga cu gaura si dispozitiv in forma de stea. Pe o tava tapetata cu hartue cerata se formeaza din aluat un cerc din spirale,care sa fie fundul de tort, cu un diametru de circa 24 cm. (Se lasa spatiu intre spirale); Peste spirala din exterior se mai adauga un cerc,in chip de margine a torului. Se introduce in cuptor si se coace cca. 25 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se amesteca branza de vaci cu laptele, zeama de lamaie si coaja si 75 g. de zahar. Se scurge gelatina, se topeste la foc mic si se adauga la crema. Se tine la rece pana incepe sa se intareasca. Se scurg coacazele, se pastreaza zeama. Se bate bine frisca; Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu 2/3 din coacaze. SE ADAUGA LA CREMA CU GELATINA. Se intinde aceasta crema in interiorul tortului si se tine tortul la rece pt. cel putin 1 ora. Se amesteca glazura de tort cu restul de zahar si introduce intr-o oala. Zeama de la coacaze se completeaza cu apa pana obtineti 250 ml. De lichid si seadauga la glazura de tort. Se da intr-un clocot, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca glazura putin, apoi se imparte pe suprafata tortului si se lasa sa se intareasca. Restul de frisca se umple intr-o siringa pentru frisca, cu dispozitiv in forma de stea si se deseneaza tortului o margine, care apoi se decoreaza cu coacaze.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.