HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort cu portocale si branza de vaci

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru circa 12 felii):

  • 60 g. de margarina,
  • sare,
  • 150 g. de faina,
  • 4 oua,
  • 16 foi de gelatina alba,
  • 6 portocale,
  • 500 g. de branza de vaci,
  • 150 g. de zahar,
  • 1 pliculet de zahar vanilat,
  • 200 g. de frisca,
  • 2 linguri de Campari,
  • hartie cerata.

Modul de preparare:

Se fierb 250 ml. De apa cu margarina si cu sare. Se adauga toata cantitatea de faina dintr-odata si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe fundul oalei. Se transfera aluatul intr-un castron, se adauga imediat un ou, se amestzca si se lasa sa se raceasca putin. Restul de oua se adauga treptat si se amesteca. Se introduce aluatul intr-o punga cu gaura la un colt. Se tapeteaza o tava cu hartie cerata si din aluatul din punga se formeaza o spirala, care sa fie fundul de tort, cu un diametru de cca. 24 de cm. Se lasa putin spatiu intre spirale). Langa tort, pe tava, se aseaza si o cescuta cu apa. Se introduce in cuptor si se coace circa 15-20 de minute. Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Pentru crema se inmoaie 14 foi de gelatina in apa rece. Se curata portocalele si se indeparteaza pielita alba. Se pastreaza 12 felii de portocale pentru ornat, restul se storc de zeama. 5 linguri din zeama de portocale se pun deoparte. Restul de zeama si pulpa feliilor stoarse se fac piure. Se amesteca branza de vaci cu zahar si zahar vanilat, apoi se adauga si piureul de portocale. Se scurge gelatina, se topeste la foc mic si se adauga la compozitia de branza. Se tine la rece pana incepe sa se intareasca. Se bate si se adauga la compozitia de branza. Se asaza margina unei forme speciale de tort imprejurul fundului de tort din aluat. Peste fundul din aluat se intinde crema de branza si se deseneaza un model (de ex.cercuri concentrice). Se pune tortul la rece pentru cel putin 3 ore. Restul foilor de gelatina se inmoaie. Cele 5 linguri de zeama de portocale pastrate se amesteca cu Campari. Se scurge gelatina, se dizolva si se adauga la zeama de portocale. Se amesteca bine, apoi se picura pe suprafata tortului. Se orneaza tortul cu feliile de portocala ramasa.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Tort cu crema de zmeura

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Tort cu zmeura

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.