Ingrediente (pentru circa 12 felii):
- 60 g. de margarina,
- sare,
- 150 g. de faina,
- 4 oua,
- 16 foi de gelatina alba,
- 6 portocale,
- 500 g. de branza de vaci,
- 150 g. de zahar,
- 1 pliculet de zahar vanilat,
- 200 g. de frisca,
- 2 linguri de Campari,
- hartie cerata.
Modul de preparare:
Se fierb 250 ml. De apa cu margarina si cu sare. Se adauga toata cantitatea de faina dintr-odata si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe fundul oalei. Se transfera aluatul intr-un castron, se adauga imediat un ou, se amestzca si se lasa sa se raceasca putin. Restul de oua se adauga treptat si se amesteca. Se introduce aluatul intr-o punga cu gaura la un colt. Se tapeteaza o tava cu hartie cerata si din aluatul din punga se formeaza o spirala, care sa fie fundul de tort, cu un diametru de cca. 24 de cm. Se lasa putin spatiu intre spirale). Langa tort, pe tava, se aseaza si o cescuta cu apa. Se introduce in cuptor si se coace circa 15-20 de minute. Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Pentru crema se inmoaie 14 foi de gelatina in apa rece. Se curata portocalele si se indeparteaza pielita alba. Se pastreaza 12 felii de portocale pentru ornat, restul se storc de zeama. 5 linguri din zeama de portocale se pun deoparte. Restul de zeama si pulpa feliilor stoarse se fac piure. Se amesteca branza de vaci cu zahar si zahar vanilat, apoi se adauga si piureul de portocale. Se scurge gelatina, se topeste la foc mic si se adauga la compozitia de branza. Se tine la rece pana incepe sa se intareasca. Se bate si se adauga la compozitia de branza. Se asaza margina unei forme speciale de tort imprejurul fundului de tort din aluat. Peste fundul din aluat se intinde crema de branza si se deseneaza un model (de ex.cercuri concentrice). Se pune tortul la rece pentru cel putin 3 ore. Restul foilor de gelatina se inmoaie. Cele 5 linguri de zeama de portocale pastrate se amesteca cu Campari. Se scurge gelatina, se dizolva si se adauga la zeama de portocale. Se amesteca bine, apoi se picura pe suprafata tortului. Se orneaza tortul cu feliile de portocala ramasa.