Tort cu mere

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 450g aluat de foi,
  • 140g zahar pudra,
  • 50g nuci macinate,
  • 600ml frisca,
  • 1kg mere,
  • 200ml suc de mere,
  • sucul si coaja rasa de la o portocala,
  • 1 baton scortisoara,
  • 3-4 lingurite amidon,
  • 2 plicuri praf intaritor pentru frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 200g gem de caise.

Mod de preparare:

Se intind 3 foi duble de aluat. O foaie se pudreaza cu o lingura de zahar si celelalte se ung cu un amestec din 50g zahar, nuci si 50 ml frisca. Foile se coc 15 min. la 200 grade pe o tava umeda. Se taie cercuri. Un mar se taie felii; restul se rad. Se amesteca sucul de mere cu 3 linguri de zahar, suc si coaja de portocala si scortisoara; se oparesc feliile de mere 5 min. Se scot si se pun in aceeasi zeama merele rase; acestea se fierb 5 min. La nevoie se adauga amidon. Restul de frisca se bate cu intaritor si zahar vanilat. Se fierbe 2 minute gemul cu suc de portocale. Foile cu nuci se ung cu dulceata, compozitie de mere si 2/3 din cantitatea de frisca; se suprapun si se aseaza capacul. Se aseaza restul de frisca si merele.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.