HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort cu branza de vaci si caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 2, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 12 felii):

Blat:

  • 100 g ciocolata alba,
  • 125 g unt moale,
  • 50 g zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 3 oua,
  • 100 g faina,
  • 50 g migdale macinate,
  • 1 lingurita praf de copt.

Crema:

  • 8 foi de gelatina alba,
  • 1 cutie compot de caise (continutul: 460 g),
  • 500 g branza de vaci,
  • 500 g iaurt,
  • 150 g zahar pudra,
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie,
  • 250 ml frisca batuta,
  • 100 g fistic maruntit.

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baie de aburi. Se freaca bine galbenusurile cu untul, zaharul si sarea si se incorporeaza, pe rand, ciocolata racita, apoi faina, migdalele pisate si praful de copt (amestecate in prealabil) si la urma albusurile batute spuma. Aluatul astfel preparat se toarna intr-o forma rotunda (cu pereti detasabili), tapetata cu hartie pentru copt, se da 20-25 de minute la cuptor (incins la 175 grade Celsius), se scoate si se lasa sa se raceasca. Se inmoaie gelatina in apa rece, se scurg caisele din compot si se impart in doua: jumatate se paseaza si jumatate se taie cubulete. Se amesteca branza de vaci cu piureul de caise, iaurtul, zaharul pudra, coaja si zeama de lamaie. Se stoarce usor gelatina si se topeste in 2 linguri de apa clocotita. Se ia putin din compozitia de caise si branza de vaci, se amesteca cu gelatina topita si se incorporeaza in restul de crema. Se pune la rece si, cand incepe sa se-ntareasca, se adauga frisca batuta si caisele taiate cubulete. 4. Se aseaza blatul de tort pe un platou, se acopera cu crema (ca sa nu curga, se pune de jur-imprejur o banda lata de carton) si se tine la frigider cel putin 4 ore. Inainte de a-l servi, tortul se orneaza pe margini cu fisticul maruntit.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Tort de lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • July 2, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.