HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort "buturuga"

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar pudra,
  • 1 lingura de faina,
  • 125 g. de nuci macinate.

Ingrediente pentru crema:

  • 250 g. unt,
  • 100 g. nuci macinate,
  • 4 oua,
  • 200 g. zahar,
  • 3 linguri de cacao.

Modul de preparare a blatului:

Se amesteca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, pana cand ridicand lingura compozitia se intinde ca o panglica. Se adauga 1 lingura de faina, nucile si albusurile batute spuma.

Modul de preparare a cremei:

Se amesteca nucile cu 100 g. de zahar ars. Se lasa putin pe foc, apoi se rastoarna pe o scandura folosita anuma pentru prajituri, udata in prealabil. Dupa ce s-a racit se piseaza. In bain-marie se amesteca 200 g. unt cu 4 oua intregi, pana se ingroasa ca o ciulama. Se da deoparte si se continua amestecatul pana cand se raceste compozitia, dupa care se amesteca cu cele 250 g. de unt, care a fost amestecat pana se face spumos. Jumatate din crema obtinuta se amesteca cu zaharul ars si nucile pisate, iar cealalta jumatate cu trei linguri de cacao.

Se coace blatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Rece se ruleaza, punand la mijloc crema cu nucile. Rulada se acopera cu crema de cacao. Pe deasupra, cu ajutorul unei furculite se face o ornamentatie care imita scoarta de copac.

ATENTIE! Se prepara intai crema si apoi foaia.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Tort din piscoturi de sampanie cu crema de nuci

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Dulciuri

Turta dulce

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
1 comment
  1. Răchita says:
    February 10, 2011 at 14:42

    imi place saitul felicitari

Comments are closed.

HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.