Tort "buturuga"

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar pudra,
  • 1 lingura de faina,
  • 125 g. de nuci macinate.

Ingrediente pentru crema:

  • 250 g. unt,
  • 100 g. nuci macinate,
  • 4 oua,
  • 200 g. zahar,
  • 3 linguri de cacao.

Modul de preparare a blatului:

consultanta Dan Bradu

Se amesteca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, pana cand ridicand lingura compozitia se intinde ca o panglica. Se adauga 1 lingura de faina, nucile si albusurile batute spuma.

Modul de preparare a cremei:

Se amesteca nucile cu 100 g. de zahar ars. Se lasa putin pe foc, apoi se rastoarna pe o scandura folosita anuma pentru prajituri, udata in prealabil. Dupa ce s-a racit se piseaza. In bain-marie se amesteca 200 g. unt cu 4 oua intregi, pana se ingroasa ca o ciulama. Se da deoparte si se continua amestecatul pana cand se raceste compozitia, dupa care se amesteca cu cele 250 g. de unt, care a fost amestecat pana se face spumos. Jumatate din crema obtinuta se amesteca cu zaharul ars si nucile pisate, iar cealalta jumatate cu trei linguri de cacao.

Se coace blatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Rece se ruleaza, punand la mijloc crema cu nucile. Rulada se acopera cu crema de cacao. Pe deasupra, cu ajutorul unei furculite se face o ornamentatie care imita scoarta de copac.

ATENTIE! Se prepara intai crema si apoi foaia.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

1 Comment

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.