HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tarta Linzer pentru Revelion

  • Eduard Nedelcu
  • November 27, 2012
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 4-5 portii): 

  • 250 g faina alba
  • 200 g de migdale macinate sau faina de migdale
  • 200 g unt rece
  • 250 g de zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamâie
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 400 g dulceata de coacaze
  • 5 albusuri
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura otet de mere

Pentru prepararea aluatului de tarta se amesteca intr-un bol  faina, migdalele macinate, 150 de grame de zahar, sarea, coaja de lamaie rasa si scortisoara. Se adauga oul, untul taiat cubulete si se framanta cu mana pana se obtine un aluat omogen. Se tine la frigider in folie alimentara cel putin 30 de minute.

Pentru a face bezeaua de deasupra, se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga 100 g zahar treptat si se continua pana albusurile devin omogene. Se adauga otetul si amidonul la sfarsit.

Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se intinde pe deasupra dulceata de coacaze. Se pastreaza putin aluat pentru a face niste fasii care se vor pune peste dulceata in forma de grilaj. Deasupra se intinde cat se poate de uniform bezeaua si se coace tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de  40-45 de minute, pana crusta se rumeneste si gemul fierbe.

Tarta originala este fara bezea pe deasupra.

Pofta buna!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi

Chiftele de cartofi si morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 26, 2012
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de pasare

Pui cu sos barbecue

  • Eduard Nedelcu
  • November 27, 2012
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.