Tarta cu lamaie

Share Button

Ingrediente (pentru 6-8 persoane):

  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 3 lamai,
  • 80 g unt.
  • Pentru aluat:
  • 250 g faina,
  • 125 g unt,
  • inca o bucatica de unt cat o nuca,
  • 30 g migdale macinate,
  • 80 g zahar tos,
  • coaja de la o lamaie,
  • 1 ou,
  • sare.

Mod de preparare:

Framantati un aluat din toate ingredientele si lasati-l sa stea 30 de minute la rece. Radeti coaja celor 3 lamai, stoarceti apoi lamaile si amestecati zeama cu ouale frecate cu zahar, adaugand, la sfarsit, untul topit (80 g). Incingeti cuptorul la 210°C, ungeti cu unt o forma de tarta, intindeti aluatul pe fundul si peretii formei si intepati-l cu furculita. Acoperiti aluatul cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si dati-l 15 minute la cuptor. Turnati umplutura in forma si coaceti tarta inca 25 de minute, la 180°C. O puteti decora, inainte de-a o servi, cu rondele de lamaie fierte 25 de minute intr-un sirop (apa + zahar).

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.