HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tarta cu crema de dovleac si bezea pentru Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • November 26, 2012
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8 portii):

Aluatul de tarta:

  • 200 g faina alba
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 albus
  • 1/2 lamaie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 500 g pulpa de dovleac
  • 125 g miere
  • 2 oua medii
  • 60 g faina
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie (doar semintele) sau 2 esente de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara

Bezeaua:

  • 4 albusuri mari
  • 8 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
  • o lingura de otet
  • o lingura de amidon de porumb

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se amesteca cu o lingura pana se incorporeaza. Se adauga coaja rasa de la 1/2 de lamaie Untul si oul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se framanta apoi pe un blat de lemn sau pe masa pana se formeaza un aluat omogen. Se lasa in folie alimentara sa se odihneasca cel putin 30 de minute.

Pentru crema de dovleac, se curata si se taie dovleacul in bucati si se coc in cuptor timp de 15 minute pentru a se inmuia.  Cand se raceste, dovleacul copt se paseaza sau se face crema intr-un robot de bucatarie. Se amesteca aceasta crema cu ouale, frisca lichida, mierea, faina, scortisoara,semintele de vanilie si se bat cu mixerul sau cu telul pana devine o crema omogena.

Pentru a prepara bezeaua, albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol ceramic, de sticla sau de metal se bat albusurile impreuna cu un praf de sare. Zaharul se adauga treptat. Se bat ouale pana devin o spuma tare, moment in care se adauga amidonul si otetul.

Aluatul se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt si se inteapa cu furculita din loc in loc. Se toarna deasupra crema de dovleac, iar peste aceasta se intinde cu un cutit sau se fac diverse forme cu un posh pentru prajituri din bezea. Se coace tarta in cuptorul incins la 180 de grade timp de 1 ora. Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa.

Pofta buna!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Salate

Salata de fructe cu vin spumant

  • Eduard Nedelcu
  • November 25, 2012
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Prajitura Pavlova cu crema de lamaie pentru Revelion

  • Eduard Nedelcu
  • November 26, 2012
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.