HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Prajitura Pavlova cu crema de lamaie pentru Revelion

  • Eduard Nedelcu
  • November 26, 2012
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • o lingura amidon de porumb
  • o lingura otet
  • un praf de sare
  • 2 esente de vanilie

Crema de lamaie:

  • 2 oua
  • 75 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • sucul si coaja de la 1 lamaie

Decor:

  • 200 g fructe de padure sau capsuni
  • (sau orice fructe doriti)

Pentru a face baza de bezea, se intinde o foaie de copt pe tava cuptorului. Albusurile se bat cu un praf de sare. Zaharul pudra se adauga treptat si se bat in continuare cu mixerul pana se intaresc. Se adauga amidonul, esentele si otetul si se amesteca usor sa se incorporeze. Se intinde pe hartia de copt in forma de cerc cu diametrul aproximativ de 24 cm. Se coace in cuptor la 180 de grade timp de 1 ora. Se lasa in cuptor la racit cu usa deschisa.

Intre timp se prepara crema de lamaie: ouale se bat impreuna cu zaharul pana se topeste. Se adauga pe rand zeama de la lamaie si coaja acesteia rasa, untul topit si se amesteca pana se incorporeaza. Se pune compozitia pe foc la bain Marie (intr-o cratita deasupra altei cratite cu apa care fierbe). Se amesteca incontinu pana se intareste compozitia si arata ca o crema omogena. Se lasa la racit.

Cand bezeaua s-a racit complet, se intinde crema racita deasupra si se orneaza cu fructe de padure, capsuni sau bucati de alte fructe. Se pudreaza pe deasupra cu zahar.

 

 

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Tarta cu crema de dovleac si bezea pentru Craciun

  • Eduard Nedelcu
  • November 26, 2012
Vezi Postarea
Next Article
  • Gustari calde si minuturi

Chiftele de cartofi si morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 26, 2012
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.