HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Bauturi

Suc de soc

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1 kg zahar,
  • 10-12 flori de soc mari,
  • 4-5 lamii sau un pachetel cu sare de lamiie,
  • 150 g zahar pentru caramel,
  • 8 l apa.

Mod de preparare:

Zaharul se fierbe cu 3 l apa si cu sarea de lamiie sau zeama de la o lamiie, 15 minute ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), in lichidul acidulat, care va fermenta mai repede fara drojdie de bere (numai cu drojdiile salbatice care se gasesc in aerul din mediul inconjurator). Se pune in borcande 10 l, completind cu restul de apa rece, zeama de lamiie, coaja de la 1-2 lamii, pentru aroma si florile de soc. Pentru culoare, se caramelizeaza zaharul, (maro deschis) si, cind se formeaza putina spuma deasupra, se stinge cu 1/2 l din lichidul respectiv. Se lasa sa fiarba pina cind se topeste caramelul, apoi se adauga in borcan si se amesteca bine; borcanul se lasa acoperit cu un tifon, ca lichidul sa fermenteze 3-4 zile, amestecind cu lingura, de 3-4 ori pe zi. Cu 10 g drojdie frecata cu o lingurita de zahar pina se lichefiaza si, apoi, amestecata cu lichidul din borcan, sucul va fermenta mai repede, in 48 ore. Se poate consuma imediat, dupa ce a fost tinut la frigider. Fara drojdia de bere, numai cu drojdii salbatice, sucul va avea un gust mai placut si se va conserva mai bine.In oricare varianta, dupa ce sucul a devenit putin sifonat, se strecoara prin tifon dublu, cu un strat subtire de vata deasupra si se toarna in sticle care se vor astupa foarte bine cu dop de pluta, legat cu sfoara. Sticlele se vor pune la rece imediat; fara drojdie, sucul va fermenta mai lent, in circa doua saptamini; apoi, se poate consuma, cu o bautura alcoolizata. Cind se deschide sticla, sucul spumeaza ca o sampanie. Se poate pastra la rece 3-4 luni.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de pasare
  • Preparate din carne de porc

Umplutura cu carne

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Bauturi

Sirop de trandafiri

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Busuioaca de Bohotin - Unul din cele mai apreciate vinuri românești
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Bauturi

Busuioaca de Bohotin – Unul din cele mai apreciate vinuri românești

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2024
Care sunt cele mai populare tipuri de vin roșu din România
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Bauturi

Care sunt cele mai populare tipuri de vin roșu din România?

  • Eduard Nedelcu
  • October 24, 2023
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Bauturi

Cum să alegi cele mai bune expresoare cafea pentru nevoile tale

  • Raul Pop
  • July 25, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Bauturi

Care sunt avantajele unui aparat de cafea cu capsule?

  • Eduard Nedelcu
  • March 8, 2022
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi
  • Retete de sarbatori

Vin fiert cu scortisoara

  • Eduard Nedelcu
  • December 5, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Cocktail antistress Chameleon

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vodka Cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Bauturi

Vin rosu – sampanie – cocktail

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.