Sos de vin pentru peste rasol

Share Button

Ingrediente:

  • 50 g unt sau untdelemn,
  • 30 g faina,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 ml smintina,
  • 200 ml vin alb sec,
  • 1/2 l supa in care a fiert pestele.

Mod de preparare:

Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita, un minut, la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urma se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smintina si facultativ se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte. Pentru aroma se adauga marar, patrunjel, tarhon dupa gust.

consultanta Dan Bradu
kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.