Sfaturi pentru cumpararea unui ceas

Sfaturi pentru cumpararea unui ceas

Exista mai multe sfaturi utile pentru momentul in care cumparam ceasuri si pe toate vom incerca sa le prezentam cat mai elaborat in acest articol.

Tipul de ceas este cel care repartizeaza modelele in mai multe categorii: piese conventionale sau casual, ceasuri sportive, ceauri cu cronometru si ceasuri specializate. Versiunea de ceas ales va trebui sa satisfaca si o mica particica din viata voastra.

Luati in calcul pentru ce aveti nevoie de ceasuri. Daca aveti nevoie de o cronometrare cat mai precisa a actiunilor atunci este cel mai bine sa alegeti un ceas care sa aiba un cronometru specializat sau ceasuri sportive care sa va ofere aceeasi functie.

Daca sunteti sportiv si aveti nevoie de repere orare pentru sport atunci este bine sa va orientati catre ceasuri sportive care sa aiba o buna etanseitate. Etanseitatea este abilitatea ceasurilor de a functiona pe sub apa, necesara si pentru alte persoane nu numai pentru inotatori.

Puteti alege un astfel de ceas si cand nu faceti sport insa vreti sa nu va mai scoateti ceasul de la mana cand va spalati pe maini. Daca vedeti un astfel de dispozitiv doar ca un adaos la piesele vestimentare, bijuterie subtila, atunci sunt si alte detalii de care e bine sa se tina cont.

Cele mai bune ceasuri pentru barbati sunt produse in modele variate, si cele mai multe dintre ele au si  o gama pentru toate bugetele.

Cel mai usor mod de a compara designl si preturile sau caracteristicile fiecarui ceas este sa va cumparati ceasul preferat de pe internet. Puteti sa beneficiati si de oferte sau de reduceri pe tot parcursul anului si sunt si multe magazine online care va ofera transportul gratuit in cele mai multe cazuri si puteti sa returnati produsele care nu corespund cererii.

Mecanismele sunt in general variate si pot sa fie hibrid sau cu quartz. Cand preferati alegeri clasice este cel mai bine sa cumparati un ceas mecanic si in acelasi timp sa acordati si o atentie mai mare investitiilor pentru ca toate aceste modele se vor produce in general pentru colectii si pot sa fie mult mai costisitoare.

Ceasurile mecanice utilizeaza si un sistem de masura care se azeaza pe rotite dintate, pinioane, arcuri si parghii care alaturi de alte elemente foart eimportante dau viata dispozitivului fascinant pentru unele persoane si banal pentru altele. Inventarea unui mecanism cu quartz a permis practic si scaderea preturilor din domeniu.

A fost introdus in anii 70 de japonezi si tocmai de atunci stau ca si un ghimpe in spatele producatorilor elvetieni. Daca vreti o optine ieftina si cat mai precisa va recomandam sa va orientati catre cele cu quartz. Ele au in principiu componente electronice care sunt aliemtnate de la baterii insa mai pe scurt sunt cele mai des intalnite din prezent.

La final, alegerea tine numai de preferintele voastre. Indiferent daca va fascineaza mecanismul ori aspectul cat mai clasic si cat mai exclusiv care se obtine cu ajutorul uni ceas mecanic, sau alegeti ceva mai simplu, foarte elegant si usor de flosit fara sa va bateti prea mult capul, ceasul oricum conteaza.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.