De ce sa invatam germana?

De ce sa invatam germana?

Daca ati ajuns in acest articol inseamna ca sunteti interesati de cursuri germana copii si de ideea de a invata aceasta limba. Cel mai probabil pentru ca vreti sa invatati germana si probabil vreti sa urmati si cursuri bune in acest domeniu.

Poate aveti si ceva motive foarte bine intemoeiate cum ar fi sa plecati in vacante in Germania, sa comunicati in germana cu prietenii facuti in calatorii sau poate aveti nevoie la lucru de aceasta limba si lista de motive ramane deschisa si poate contia.

Indiferent care ar fi motivele pentru a invata limba germana va prezentam si noi cateva argumente serioase pentru care este bine sa invatati limba aceasta. In primul rand cal limba germana este una din cele mai vorbite limbi din Europa. Sunt tot mai multe persoane care au ca si limba nativa germana.

Totusi nu doar locuitorii Germaniei discuta in germana si aceasta este limba oficiala si in Austria, in Elvetia si in Luxemburg sau Lichtenstein. De asemenea, reprezinta o limba nativa a popoarelor care sunt concentrate in regiuni precum nordul Italiei, estul Belgiei, Tarile de Jos si alte state. In timp ce a invata germana va poate aduce in contact cu 120 de vorbitori nativi de pe tot globul trebuie sa tineti minte ca sunt multe persoane care vorbesc si care invata germana ca fiind a doua limba.

Ea este considerata a treia limba din lume in ceea ce priveste popularitatea si a doua din Europa, pe primul loc fiind desigur engleza. Germania reprezinta a patra putere economica si este pe primul loc la export. Astfel acest stat are o putere uriasa in UE. In anul 2007 este al cincilea an la rand cand in ciuda problemelor cu moneda euro, germanii au fost campioni in export. Tara exporta bunuri de pana la 940 milarde de dolari si intrecea America. 

De la masini si echipamente industriale si pana la produse farmaceutice si produse casnice, afacerile din Germania au castigat foarte mult din exporturi. De asemenea, trebuie sa tinem minte si Elvetia, aceasta fiind o tara vorbitoare de limba germana care are cele mai inalte standarde de viata din lume.

In cazul in care discutam despre puterea economica pe care Germania o are trebuie sa vorbim si despre toate oportunitatile din cariera care pot sa se iveasca in momentul in care cunoasteti limba germana. Sunt mai multe companii care sunt raspandite in Estul Europei unde germana este considerata cea de a doua limba dupa rusa.

Multe dintre aceste companii au nevoie si de parteneri internationali. De asemenea, japonezii sunt a doua putere din lume care sunt constienti de avantajele pe care le au din cunoasterea limbii germane. Germanii sunt inovatori.

Inca de la presa lui Gutemberg si pana la undele electromagnetice descoperite de Hertz, de la chimioterapia dezvoltata de Ehrlich si pana la teoria relativitatii germanii au dovedit ca sunt inovatori. Curentul se pastreaza si in prezent cand 4 din 10 idei inovatoare sunt localizate desigur in Germania si unele dintre cele mai multe din brevete apartin Germaniei, ea fiind pe locul trei.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.