Salata verde

Ingrediente:

  • 1 capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingura otet,
  • sare,
  • piper,
  • mustar (facultativ).

Mod de preparare:

Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele si se scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. In acelasi fel se pregateste salata de marule, de papadie, de andive, salata creata etc. Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca este tinuta un timp in apa rece.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.