Ingrediente:
- 450 g de rosii mici,
- patru cepe verzi,
- o jumatate de ceasca de ulei de masline,
- doua linguri de otet slab facut din vin,
- 200 g de brinza mozzarella taiata cubulete,
- o jumatate de ceasca de frunze proaspete de patrunjel,
- o ceasca de frunze proaspete de busuioc,
- sare si piper.
Mod de preparare:
Folosind un cutit foarte ascutit, taiati rosiile in doua si puneti-le intr-un castron mare. Curatati ceapa verde, taiati marunt atit ceapa propriu-zisa, cit si frunzele verzi si puneti-le si pe ele in castron, alaturi de rosii. Turnati peste ele otetul slab de vin si uleiul de masline si amestecati-le cu miinile. Asezonati cu sare si piper dupa gust, adaugati mozzarella si amestecati din nou. Acoperiti castronul cu o folie din plastic si bagati-l la frigider pentru a se racori timp de patru ore. Salata se scoate din frigider cu 10 minute inainte de a fi servita. Tocati marunt patrunjelul si adaugati-l in salata. Frunzele de busuioc se rup in bucati mici si se presara deasupra salatei. Se amesteca din nou salata acum, cind are in ea toate ingredientele. Se mai adauga sare si piper daca este necesar si se serveste. Pentru ca aroma sa fie cit mai placuta, trebuie sa aveti mozzarella de bivolita. Salata va arata bine si daca se adauga brinza mozzarella sub forma de bilute, acestea fiind o delicatesa italiana.