Ingrediente:
- o mana buna de frunze tinere de papadie sau 2 anghinare,
- 2 rosii mari,
- 1 ardei gras,
- 1 lamiie,
- 2 oua,
- 1 lingura de mustar,
- o cescuta de ulei,
- o lingura de otet,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Fierbeti ouale tari, le curatati, apoi le taiati in sferturi. Spalati foarte bine frunzele de papadie si le rupeti. Curatati anghinarele de cozi si de frunze, le taiati felii late de 1 cm si le puneti sa fiarba in apa usor sarata. Cind s-a racit, taiati feliile de anghinare in bastonase. Intr-un castron combinati mustarul cu otetul, sarea, piperul, apoi, frecind, intocmai ca la maioneza, puneti picurat uleiul. Taiati rosiile si ardeii, le puneti peste oua, anghinare si papadie si asezonati salata cu sosul de mustar.