HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si migdale

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 550g aluat fraged (sau frantuzesc).

Pentru umplutura:

  • 125g unt,
  • 125g zahar pudra,
  • 2 oua,
  • 125g miez nuca,
  • 175g ciocolata simpla,
  • 2 linguri lichior cafea,
  • 1 plic zahar vanilat.

Pentru glazura:

  • 1galbenus,
  • 1lingura lapte,
  • 25gmigdale.

Accesorii necesare:

  • Hartie pergament.

Mod de preparare:

Aluatul:

Se intinde aluatul fraged si se taie din el doua cercuri cu diametrul de 25cm si 27cm. Se asaza discul mai mic pe o hartie pergament impaturita in patru si unsa cu unt.

Umplutura:

Se freaca untul spuma ,se adauga zaharul pudra si ouale batute spuma (ca pentru omleta). Se amesteca in compozitia obtinuta nucile ciocolata taiata in bucati mari. Toarna aceasta compozitie in centrul discului mai mic. Umezeste cu apa marginea libera si suprapune apoi discul mai mare. Lipeste marginile intre ele presandu-le iar, apoi ruleaza marginea spre interior. Amesteca laptele cu galbenusul de ou si unge cu acest amestec prajitura, evitand marginile, altfel prajitura nu va mai creste uniform. Presara deasupra migdale pisate (taiate). Coace prajitura la 180 grade (foc potrivit) timp de 45 min. Scoate-o din cuptor cand este aurie si a crescut suficient. In caz ca incepe sa se inchida la culoare mai devreme acoper-o cu o coala de hartie. Inainte de a o servi las-o sa se raceasca 10 min. Se poate servi garnisita cu inghetata sau frisca.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Prajitura cu banane

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Prajitura cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.