Omleta cu legume

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • trei linguri de ulei de masline,
  • o ceapa taiata,
  • doi catei de usturoi taiati marunt,
  • 225 de grame de dovlecei tineri taiati felii mici si subtiri,
  • patru oua,
  • 400 de grame de fasole verde taiata bucati mici, spalata si apoi scursa bine de apa,
  • trei rosii decojite taiate marunt,
  • doua linguri de patrunjel proaspat tocat,
  • o lingura de busuioc prospat tocat,
  • o jumatate de ceasca de svaiter,
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Se incing doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind in cind, timp de doua-trei minute sau pina cind se fragezesc. Apoi se adauga si dovleceii si se lasa sa se faca, la foc mediu, amestecind din cind in cind, timp de 3-4 minute sau pina cind devin moi. Se sparg ouale intr-un castron si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Se bat usor, se adauga amestecul realizat mai sus din ceapa, usturoi si dovlecei, apoi se pun si fasolea verde, rosiile, patrunjelul si busuiocul. Se incinge restul uleiului intr-o tigaie pentru omleta, se adauga ouale amestecate cu ingredientele si se lasa la foc mic timp de aproximativ 5 minute, pina cind ouale sint aproape facute, iar partea de jos a omletei a capatat culoarea auriu-maronie. Se presara svaiterul deasupra omletei si se baga in cuptorul incalzit in prealabil timp de circa 3-4 minute sau pina cind omleta incepe sa se faca deasupra, dar este inca moale la mijloc. Se taie felii si se serveste calda sau la temperatura camerei. Svaiterul este facut din lapte de vaca pasteurizat si are un gust dulce, asemanator cu al nucilor, care da o aroma excelenta omletei.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.