Marketing-ul online, o alternativa generatoare de venit

consultanta Dan Bradu

Marketing-ul online, o alternativa generatoare de venitSalut! Te-ai saturat sa te trezesti dimineata pentru a te duce la munca? Seful devine pe zi ce trece tot mai enervant si stresant? Nu vrei sa mai fii doar un soldatel care executa ordinele superiorului, si nu poate sa ii zica altceva in afara decat „da sa traiti”?

Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt afirmative atunci te poti aseza confortabil pe un scaun in fata calculatorului si sa citesti cu mare atentie acest articol.

Probabil ca te intrebi de ce ai face acest lucru avand in vedere ca exista deja pe piata foarte multe articole despre cum sa te imbogatesti, insa marea majoritate a acelor articole sunt doar niste inselaciuni grosolane.

Raspunsul la aceasta intrebare este unul destul de simplu: in cele ce urmeaza eu nu iti voi prezenta vreo solutie minune care sa te imbogateasca peste noapte, ci dimpotriva este un job care necesita perseverenta, dorinta de afirmare, viziune de ansamblu, creativitate, imaginatie.

Cel mai mare castig pe care il vei obtine aplicand aceasta metoda este castigarea independentei. Nu vei mai fi robul unui sistem deficitar, care nu stie altceva decat sa obtina cat mai mult de pe urma ta la un cost cat mai mic pentru acel sistem. Deci gata cu vorbaria si sa trecem la prezentarea acestui concept, pentru ca banuiesc ca am reusit sa iti starnesc curiozitatea nu-i asa?

Marketing-ul online este un domeniu pe care foarte multi dintre cei care doresc sa se faca cunoscuti in domeniul online il omit sau nu ii acorda o atat de mare importanta pe cat ar merita. Acum, probabil ca te intrebi ce este acest marketing online, nu?

Pai,in primul rand notiunea generala de marketing se refera la metodele pe care o persoana care doreste sa aiba un venit de pe urma unor obiecte, servicii, le foloseste. Adica mai pe intelesul tuturor cum reusesti sa iti faci reclama atunci cand doresti sa vinzi ceva.

Deci, revenind la marketing-ul online acesta este un ansamblu de strategii, metode, si obiective, care sunt aplicate in mediul online de o persoana care doreste sa obtina un profit de pe urma unui produs, serviciu, bun. Acum sa vorbim nitel despre componentele acestui marketing online, daca tot ne-am familiarizat cu conceptul. Acesta inglobeaza urmatoarele componente:

  • Search engine marketing (SEM) – marketing bazat pe motoarele de cautare
  • Search engine optimization (SEO) – optimizarea motoarelor de cautare
  • Social media marketing (SMM) – actiuni care sunt desfasurate pe diverse platforme sociale
  • Content marketing
  • Marketing afiliat
  • E-mail marketing sau marketing-ul direct
  • Banner advertising
  • Viral marketing
  • Word of mouth marketing – asa zisul marketing „din gura in gura”
  • Black hat online marketing

Acum sa vorbim putin despre aceasta metoda de optimizare a motoarelor de cautare, metoda pe care eu o consider foarte importanta daca iti doresti sa ai succes in lumea online-ului. Deci ce este acest SEO si care este scopul lui, probabil va intrebati nu-i asa?

SEO sau optimizare pentru motoarele de cautare asa cum se traduce acest acronim, este o subcategorie a marketing-ului online, care inglobeaza totalitatea tehnicilor folosite de catre un webmaster atunci cand un site este adus mai sus in lista de rezultate oferite de un motor de cautare.

Aceasta practica a aparut la inceputul anilor 1990, insa odata cu aparitia tot mai multor site-uri si bloguri, aceasta metoda de optimizare a inceput sa devina din ce in mai studiata si folosita. In acest sens au aparut si foarte multe forumuri avand ca si tema principala optimizare SEO. Pe langa discutiile care au aparut pe tema optimizarii SEO, au aparut si foarte multe firme care ofera consultanta pe aceasta tema si nu numai. Unul din cele mai bune site-uri din aceasta nisa este DanBradu.com.

Daca am reusit cat de cat sa iti starnesc curiozitatea, ceea ce eu sper, te invit sa arunci o privire pe acest site pentru a afla cat mai multe lucruri despre optimizare SEO. Nu ai nimic de pierdut decat de castigat! Incearca, promit ca nu o sa doara!

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.