Cum sa folosesti uleiul de masline infuzat inteligent?

Cum-sa-folosesti-uleiul-de-masline-infuzat-inteligentUlei de masline se foloseste in orice preparat, in orice fel de mancare, in primul rand pentru ca este mai sanatos decat cel de floarea soarelui care se arde mai repede si devine nesanatos.

De asemnea, foarte multi il folosim infuzat cu fel de fel de ierburi aromatice, insa sa il cumperi gata infuzat costa mult mai mult decat o sticla de ulei de masline normal.

Asa ca va invatam cum sa va faceti singuri ulei de masline infuzat intr-un mod cu totul special si de care va veti bucura de fiecare data cand il veti folosi. Vom face cuburi de ulei de masline inghetat cu ierburi. In acest fel se va pastra in buctatele gata de folosit oricand avem nevoie si cu diferite infuzii, asa cum ne plac noua.

Nu aveti nevoie decat de ierburi proaspete, pe care le tocati daca sunt prea mari, sau le rupeti in bucati mai mici si ulei de masline. Ulei de masline in Timisoara se gaseste peste tot. Dar va sfatuiesc sa il cumparati de la Selgros pentru ca veti economisi mai mult si veti avea parte si de calitate.

Sa nu uit, mai aveti nevoie de tavite pentru cuburi de gheata, una sau mai multe, in functie de cate vreti sa faceti si de cat spatiu aveti in congelator.

Puteti alege ierburi precum salvia, rozmarinul, busuiocul, cimbrul, menta sau marar, sau orice va mai place voua sa puneti atunci cand gatiti. Asa ca incepeti sa faceti bucatele mici de ierburi si puneti cateva in fiecare spatiu liber. Va recomand sa nu amestecati ierburile, ci sa mergeti pe una singura pentru fiecare cub. Dupa aceea umpleti restul cubului cu uleiul de masline. Nu umpleti de tot tavita pentru ca nu vreti sa se scurga atunci cand se misca si sa faca pete unsuroase.

Tavitele se pun in congelator si de fiecare data cand aveti nevoie de ulei de masline pentru gatit scoateti cate unu sau doua cubulete cu aroma pe care o doriti. Inghetat, uleiul de masline arata ca un unt bine solidificat, asa ca atunci cand il puneti in tigaie va incepe sa se topeasca. Dar va avea o cu totul alta aroma si savoare.

Selgros Timisoara
Produse alimentare si nealimentare
Calea Aradului nr. 64 Timisoara,
300291 , RO
Tel: 0256 279 000
Fax 0256 279 199

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.