Care sunt persoanele care se ocupa de ridicarea unei cladiri?

Care sunt persoanele care se ocupa de ridicarea unei cladiri?Nu de putine ori, cei de pe www.dkrconstruct.ro sunt contactati pentru a executa lucrari de constructii hale metalice. De ce? Pentru ca sunt profesionisti, responsabili si lucreaza intr-un mod modern. Daca si tu vrei sa beneficiezi de servicii de constructii hale metalice de calitate, ia legatura cu ei.

Cand vine vorba de proiecte mari in constructii, nu e ca atunci cand cineva isi construieste o bucatarie de vara, cu toate ca si atunci totul trebuie studiat in detaliu. Constructiile mari necesita o echipa de oameni puternici si responsabili. Acestia sunt impartiti pe categorii.

Promotorul

In aceasta categorie pot intra investitorii si clientii. Clientii au nevoie de un consilier de specialitate care sa-i ajute sa ia cea mai buna decizie. Persoanele din aceasta categorie sunt cele care aleg proiectantul. Acesta poate fi ales direct, daca stiu o persoana care se ocupa de astfel de activitati, sau pe baza unui concurs.

Proiectantul

In aceasta categorie intra mai multe persoane. E nevoie in primul rand de un arhitect, care este totodata si seful de proiect. El coordoneaza specialistii si asigura partea care tine de arhitectura. De asemenea, e nevoie si nu un structurist, deoarece el se poate ocupa de ceea ce tine de rezistenta si siguranta cladirii ce urmeaza a fi construita.  Instalatorii sunt o alta categorie de oameni importanti in proiectarea cladirii.

Ai nevoie de instalatori in mai multe domenii, cum ar fi: incalzire, electric, transport mecanic, telecomunicatii sau instalatii sanitare. La construirea unei cladiri ai nevoie si de un geotehnician si de un topometru pentru o proiectare ca la carte. Alte personaje cheie in proiectare sunt arhitectul care se ocupa de decoratiunile interioare, hidrologul, dar si economistul.

Constructorul

Constructorul trebuie ales cu grija, deoarece este foarte important modul in care lucreaza echipa respectiva. Constructorul se poate alege in mod direct, sau prin licitatie. Acesta trebuie sa aiba un proiect de executie, trebuie sa realizeze lucrarea conform proiectului, sa faca totul cat mai calitativ, sa respecte pretul initial estimat si termenul stabilit.

Utilizatorul

Utilizatorul este o alta persoana importanta cand vine vorba de ridicarea unei cladiri. El se ocupa de aspecte importante, cum ar fi: asigurarea conditiilor normale de exploatare, asigurarea reparatiilor capitale, asigurarea consolidarii atunci cand este cazul, asigurarea lucrarilor de reabilitare, renovare sau asigurarea intretinerii si a reparatiilor curente.

Aceste persoane sunt importante, fapt pentru care ele trebuie alese cu grija. Ne referim aici la investitori, proiectanti, arhitecti, constructori, etc. Lucrarile in constructii trebuie realizate in mod responsabil si cu grija. Nu oricine e capabil sa lucreze in constructii sau sa conduca o echipa care sa faca o treaba cu adevarat de calitate.

Pe langa constructori si ceilalti profesionisti pe care ii alegi nu uita inca un lucru foarte important. Este esential sa alegi materiale de calitate. Daca nu alegi materiale de calitate, nu te poti astepta ca ceea ce construiesti sa aiba rezistenta prea mult timp si nici siguranta. Tine asadar cont de aceste doua aspecte deosebit de importante.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.