Logitech Conference Cam – un webcam dedicat pentru conferinte

Logitech Conference Cam – un webcam dedicat pentru conferinte

Webcam-urile au evoluat foarte mult in ultimii 20 de ani, de cand Connectix a dezvaluit prima oara, camera alb-negru QuickCam in 1994, un model cu rezolutie qVGA (adica un sfert din VGA – 640×480).

Aceasta camera avea un pret de 100 de dolari la lansare. Connectix a fost cumparata de catre Logitech in 1998. Cauti angajari studio Angels of love? Intra pe AngelsofLove.ro!

In timp ce modelele de webcam-uri s-au imbunatatit foarte mult de atunci, exista cazuri in care un webcam incorporat (asa cum ar fi acelea de pe smartphone-uri sau laptop-uri) pur si simplu nu iti satisface nevoile, nu este atat de bun pe cat ti-ai dori tu sa fie, in special daca vrei sa organizezi conferinte de videochat cu mai multi participanti in sesiune.

Cateodata, ai nevoie de ceva care nu este doar mult mai bun din punct de vedere al calitatii video, dar si mai flexibil si mai versatil.

Pentru a veni in intampinarea acestor doleante, Logitech ne prezinta Conference Cam Connect, o solutie de video-conferinta integrata, ce pune laolalta un set de boxe, o camera HD si video output + o mica telecomanda pentru un control cat mai facil.

Firele sunt foarte putine, camera fiind capabila sa functioneze si 100% wireless, folosind bateria incorporata si orice forma de comunicatie wireless (nfc, bluetooth sau wi-fi).

Design.

Atunci cand acest webcam a fost prezentat echipei de review-eri de la TechRadar, aproape toate persoanele din echipa au fost surprinse de forma sa. Arata mai degraba ca o canistra de gaz, un device cilindric ce cantareste putin sub 770 grame, dar care poate fi tinut foarte confortabil cu o singura mana.

Camera in sine este una full HD, cu lentile de la Zeiss, 4x zoom si un camp vizual de 90 de grade + tilt (aplecare) mecanic. De asemenea, camera este prevazuta si cu butoane de volum (+ sau – ).

Mica telecomanda are o baterie in forma de moneda si permite controlul volumului, zoom-ul, pan-ul, tilt-ul, precum si initializarea sau oprirea convorbirilor. Doua microfoane omni-directionale de tip full duplex, sunt localizate pe partea din fata si pe cea din spate a camerei, avand functiile de “acoustic echo” si “noise-cancellation” (reducerea zgomotului sonor de fond).

Partea de jos a device-ului este acoperita de material textil in forma de fagure de miere si adaposteste boxele care pot da un sunet la 360 de grade, pe o raza de aproximativ 1.8 – 2 m.

Baza contine un led circular ce devine albastru atunci cand device-ul este pornit sau atunci cand te afli intr-o sesiune de videochat si rosu, atunci cand microfonul este setat pe “mute” (oprit). Partea de sus a device-ului prezinta 4 iconite sensibile la atingere (touch sensitive): un mod wireless screen mirror, butonul on/off, un mod bluetooth si unul de videoconferinta.

ConferenceCam connect este un webcam ce performeaza admirabil in conditii normale de office (in conditii de iluminare decenta).

De asemenea, device-ul contine hardware-ul necesar pentru a putea face encoding video folosind codecul H.264 UVC 1.5. Camera este compatibila cu Microsoft Skype for Business, Cisco Jabber si WebEx, dar si cu GoogleHangouts sau GoToMeeting.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.