Ce inseamna siguranta in exploatare a constructiilor?

Ce inseamna siguranta in exploatare a constructiilor?
kurtmann.ro

Este deja cunoscuta de ceva vreme reglementarea aceea care ne atrage atentia asupra folosirii unei firme specializate de proiectare si executie in constructii, astfel incat sa putem avea certitudinea realizarii celor mai sigure cladiri.

Desi acest lucru anuleaza conceptiile vechi care admiteau proiectarea si executia in regie proprie, noi consideram ca aceasta masura de a folosi o firma de constructii specializata este indreptatita, mai ales avand in vedere nivelul de cunostinte in domeniul constructiilor al fiecaruia dintre noi.

Desi romanul este “bun la toate”, trebuie sa intelegem faptul ca in constructii nu exista loc de greseala. Practic nimeni nu ar trebui sa puna nimic mai presus de siguranta, nici banii, si nici executia rapida. In toate etapele de construire trebuie sa existe un echilibru, astfel incat cladirile noastre sa poata face fata cu succes testului timpului.

Siguranta in exploatare incepe inca din faza de proiectare, deoarece aceasta etapa este cea in care sunt practic definitivate planurile tehnice si detaliile de executie.

Datorita acestora se pot afla detalii despre turnarea betonului, despre punctele in care este necesara o armare mai buna, despre punctele de sudura necesare, despre imbinari sau despre alte necesitati asemenatoare. Ideal este ca aceste date sa fie tratate cu respect si cu importanta cuvenita, astfel incat problemele ulterioare construirii sa fie pe cat posibil evitate.

Din nefericire destul de putini beneficiari ar sti sa analizeze corect aceste date, drept pentru care se justifica cu atat mai mult importanta specialistilor in intreg procesul de construire.

Pentru a fi sigura insa, o constructie are nevoie de mai mult decat un proiect bun. Constructorul folosit, echipa de muncitori, acestia sunt cu adevarat importanti in ceea ce priveste cladirile. Este necesar ca acestia sa stie cum anume se citesc planurile primite de la proiectanti, cum se interpreteaza si mai ales cum se pun in opera.

De aceea si executia trebuie sa fie facuta ca la carte, tocmai pentru a fi in concordanta cu calculele efectuate si cu rezultatele finale scontate. De cele mai multe ori, daca in proiectare apare o greseala, este destul de greu ca aceasta sa poata fi reperata in faza de executie.

Doar experienta in domeniu a unor profesionisti precum cei de la www.avangart.org poate face ca astfel de erori sa poata fi descoperite si corectate in timp util, astfel incat punerea in opera a materialor sa se faca in mod corect.

Fireste ca fiecare dintre noi isi doreste sa poata locui intr-o constructie pe atat de frumoasa, pe atat de sigura.

Tocmai de aceea este indicat sa trecem cu vederea aspecte esentiale ale intregului proces de construire si sa nu cautam “alternative” pentru a realiza proiectele. Este indicat sa respectam intrutotul reglementarile pe care specialistii le-au elaborat de-a lungul timpului deoarece acestea ne pot salva atat investitiile, cat si vietile deopotriva.

Tocmai de aceea alegerea unei firme potrivite de constructii precum www.avangart.org ne poate scuti de asumarea acestor riscuri si ne poate oferi sentimentul de siguranta in exploatare a caselor noastre, putandu-le utiliza pe acestea dupa bunul nostru plac.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.