Freedom 251 – unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri s-a lansat in India

Freedom 251 – unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri s-a lansat in India

Freedom 251 este un smartphone ce a fost initial oferit spre vanzare in India, la pretul promotional de 251 de rupii (echivalentul a 3.67 dolari), incepand cu 18 Februarie 2016. Cauti reparatii telefoane Bucuresti? Intra pe Service-Gsm-Bucuresti.ro!

Acest telefon este vandut de catre Ringing Bells Private Limited si este marketat ca fiind “cel mai ieftin smartphone din lume.” Observand pretul, nu putem sa-i contrazicem pe cei de la Ringing Bells, mai ales stiind ce preturi au smartphone-urile pe la noi.

La acest pret, nu gasesti nici telefoane din vechea garda, fara touch-screen. Unii dintre oficialii altor companii producatoare, s-au grabit repede sa critice acest telefon, afirmand ca este o pacaleala si se incearca un anumit gen de “ponzi scam” cu acest device.

Promovarea.

Pretul promotional a fost oferit pentru o perioada limita, numai pentru booking-urile online, intre 18 si 21 Februarie 2016. Traficul a fost atat de mare pe website-urile care au pus acest smartphone in vanzare, incat acestea pur si simplu s-au blocat.

Compania a declarat ca pretul normal (dupa perioada de promotie), va fi unul de 500 de rupii, adica putin mai mult de 7 dolari. Ringing Bells Privat Limited, planuieste sa vanda 5 milioane de astfel de device-uri pana la sfarsitul lunii Iunie 2016.

Politica de money refund.

Ringing Bells, producatorii acestui telefon controversat, a promis sa returneze banii celor peste 30.000 de clienti ce au pre-comandat Freedom 251 cu mai putin de 4 dolari in prima zi de vanzari.

Compania a declarat ca speculatiile negative din jurul lui Freedom 251 au dus la aceasta decizie, iar clientii nu vor plati telefonul decat in momentul in care acesta va ajunge la ei.

Critici si controverse.

Indian Cellular Association (ICA) s-a indoit de faptul ca un smartphone, fie el si produs in India, poate avea un pret atat de mic si au rugat ministrul tele-comunicatiiilor Ravi Shankar Prasad, sa intervina in acest caz, cu alte cuvinte sa investigheze compania.

Potrivit ICA, chiar si tinand cont de pretul tuturor componentelor de la interior si luand in considerate cazul ipotetic in care telefonul ar fi produs fara ca mana de lucru sa coste nimic, acesta nu ar putea avea un pret sub 3.500 de rupii, adica aproape 52 de dolari.

Cei de la ICA s-au plans de asemenea ca anumite oficialitati ale statului, au fost prezente la lansarea acestui telefon. Potrivit anumitor critici, pretul de 251 de rupii, ar fi posibil numai in cazul unor intelegeri cu partenerii de advertising si numai pe perioade foarte scurte.

Aceste deal-uri nu ar putea fi posibile, decat daca un numar imens de device-uri ar fi deja in uz. Ministrul telecomunicatiilor din India, dupa declansarea unei anchete in acest sens, a aflat ca in mod real, telefonul nu ar putea fi pus in vanzare pentru un pret sub 2300-2400 de rupii.

Pana in momentul de fata nu s-a facut cu adevarat lumina in acest caz, daca telefonul va aparea insa la pretul declarat de Ringing Bells, va fi intr-adevar o lovitura pe piata smartphone-urilor.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.