Ingrediente:
- pulpa din spate,
- boabe de piper,
- boabe de ienibahar,
- o foaie de dafin,
- o capatina de usturoi,
- 3 l de vin alb.
Preparare:
Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul. Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore. Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca. Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- Sfaturi de vara pentru cei care vapeaza - June 25, 2018
- De ce nu au oamenii o parere buna despre videochat? - April 27, 2018
- Cum se face repatrierea in caz de accident auto? - March 8, 2018
Comentarii recente