Gulii gratinate

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 2 gulii mari (700g),
  • 400g fasole verde,
  • 200ml concentrat de legume (Vegeta + apa),
  • 500g rosii,
  • grasime pentru uns forma,
  • 250ml frisca,
  • 2 linguri coniac,
  • 4 linguri mustar,
  • sare,
  • piper,
  • zahar.

Mod de preparare:

Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si se taie bucati mici. Se pun guliile si fasolea intr-o cratita, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 5 minute. Se scurg intr-o sita, pastrandu-se zeama de fiert. Se spala rosiile si se taie felii. Se unge o forma de budinca, se pun legumele straturi-straturi si se toarna peste ele zeama de fiert, amestecata bine cu frisca, coniacul, mustarul si condimentele. Se-ncinge cuptorul (250 grade) si se lasa sa se coaca 20 de minute. Se servesc cu cartofi fierti.

consultanta Dan Bradu

Sfat: daca guliile au frunze proaspete, tocati-le marunt si presarati-le peste graten. Au un gust iute, picant pot fi folosite ca mirodenii.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.