Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 2 gulii mari (700g),
- 400g fasole verde,
- 200ml concentrat de legume (Vegeta + apa),
- 500g rosii,
- grasime pentru uns forma,
- 250ml frisca,
- 2 linguri coniac,
- 4 linguri mustar,
- sare,
- piper,
- zahar.
Mod de preparare:
Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si se taie bucati mici. Se pun guliile si fasolea intr-o cratita, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 5 minute. Se scurg intr-o sita, pastrandu-se zeama de fiert. Se spala rosiile si se taie felii. Se unge o forma de budinca, se pun legumele straturi-straturi si se toarna peste ele zeama de fiert, amestecata bine cu frisca, coniacul, mustarul si condimentele. Se-ncinge cuptorul (250 grade) si se lasa sa se coaca 20 de minute. Se servesc cu cartofi fierti.
Sfat: daca guliile au frunze proaspete, tocati-le marunt si presarati-le peste graten. Au un gust iute, picant pot fi folosite ca mirodenii.