HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din carne de vita si oaie

Friptura de vita in aluat

  • Eduard Nedelcu
  • August 18, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8-10 persoane):

  • 2,5kg pulpa de vita,
  • 2 cepe tocate marunt,
  • 3 linguri mustar,
  • 2 lingurite sare,
  • 1 lingurita piper,
  • 1 lingurita maghiran.

Pentru blat:

  • 300g faina,
  • 20g drojdie de bere,
  • 1 lingurita ulei de masline,
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare:

Pulpa de vita se taie cu cutitul pana obtii o bucata de carne plata, apoi bate-o cu ciocanul de snitele. Unge intreaga suprafata de carne cu mustarul, adauga ceapa tocata marunt si condimentele. Ruleaza usor bucata de carne, apoi leaga cu o sfoara. Incalzeste cuptorul la foc potrivit, unge o tava cu ulei si aseaza bucata de carne. Introdu la cuptor timp de 30 minute, apoi adauga putin vin alb si 200ml de apa. Acopera tava cu o folie de aluminiu si lasa tava in cuptor inca 40 minute la foc potrivit. Din cand in cand intoarce bucata de carne pe cealalta parte si adauga putina apa. In timp ce friptura se coace, pregateste aluatul. Amesteca drojdia cu putina apa calda si faina, pana se dizolva, apoi adaug-o la faina. Adauga sarea si framanta aluatul, turnand din cand in cand putina apa si ulei. Lasa aluatul la dospit intr-un loc calduros si cu vasul acoperit cu un servet curat de bucatarie. Dupa ce friptura s-a fript, scoate-o din tava si lasa putin sa se scurga de sos. Intinde aluatul cu ajutorul unei merdenele (facalet), aseaza bucata de carne, ce in prealabil i-ai scos sfoara, infasoara usor aluatul in jurul ruladei. Unge o tava cu putin ulei sau margarina, aseaza rulada impachetata, unge suprafata cu galbenus de ou amestecat cu putina apa si introdu tava la cuptor la foc potrivit timp de 35-40 de minute. Serveste bucatile de rulada cu fructe alaturi, iar vinul recomandat este unul rosu.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Briose (Muffins)

  • Eduard Nedelcu
  • August 18, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos de rosii si coniac

  • Eduard Nedelcu
  • August 19, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din carne de porc
  • Preparate din carne de vita si oaie

"Drob" frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 28, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Miel "Lancashire"

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Mancare de miel cu vinete

  • Eduard Nedelcu
  • June 27, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

  • Eduard Nedelcu
  • June 26, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu ierburi aromate

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 25, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

Sote de miel cu curry si stafide

  • Eduard Nedelcu
  • June 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din carne de vita si oaie

But de miel in aluat

  • Eduard Nedelcu
  • June 19, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.