HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Felii de Viena

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Prima foaie:

  • 200g faina,
  • 140g unt (sau 200g margarina),
  • 70g zahar praf,
  • 2 oua intregi,
  • un varf de cutit de bicarbonat,
  • 1 praf  vanilie,
  • 200g dulceata de caise.

Se framanta toate ingredientele bine si se intinde o foaie care se pune in tava unsa si tapetata. Se unge foaia din tava cu dulceata, peste care se pune foaia a doua.

Foaia a doua:

  • 6 oua,
  • 250g zahar,
  • 250g nuca macinata.

Se bate albusul cu zaharul pana se intareste si se tin bine pe tel, se adauga cele 6 galbenusuri si nuca, se amesteca si se toarna in tava peste dulceata. Se pune prajitura la cuptor, la foc potrivit, iar dupa ce este coapta, se scoate, se lasa la racit si se toarna deasupra crema.

Crema:

  • 3 oua,
  • 150g zahar,
  • 4 linguri cacao,
  • 4 linguri cafea,
  • 200g unt.

Se freaca ouale cu zaharul, cacao si cafeaua. Se pun apoi la foc mic si se lasa sa dea un clocot. Se amesteca incontinuu ca sa nu se prinda de vas. Se lasa la racit si apoi se adauga untul frecat spuma. Se toarna crema peste prajitura si se lasa la rece pana a doua zi, apoi se taie in felii potrivite.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Prajitura cu sirop de portocale

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare cu legume

Ciulama de ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.