Ingrediente:
Prima foaie:
- 200g faina,
- 140g unt (sau 200g margarina),
- 70g zahar praf,
- 2 oua intregi,
- un varf de cutit de bicarbonat,
- 1 praf vanilie,
- 200g dulceata de caise.
Se framanta toate ingredientele bine si se intinde o foaie care se pune in tava unsa si tapetata. Se unge foaia din tava cu dulceata, peste care se pune foaia a doua.
Foaia a doua:
- 6 oua,
- 250g zahar,
- 250g nuca macinata.
Se bate albusul cu zaharul pana se intareste si se tin bine pe tel, se adauga cele 6 galbenusuri si nuca, se amesteca si se toarna in tava peste dulceata. Se pune prajitura la cuptor, la foc potrivit, iar dupa ce este coapta, se scoate, se lasa la racit si se toarna deasupra crema.
Crema:
- 3 oua,
- 150g zahar,
- 4 linguri cacao,
- 4 linguri cafea,
- 200g unt.
Se freaca ouale cu zaharul, cacao si cafeaua. Se pun apoi la foc mic si se lasa sa dea un clocot. Se amesteca incontinuu ca sa nu se prinda de vas. Se lasa la racit si apoi se adauga untul frecat spuma. Se toarna crema peste prajitura si se lasa la rece pana a doua zi, apoi se taie in felii potrivite.