Deliciul lui Buddha

Ingrediente:

  • 0,5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conserva),
  • 2 teline potrivite,
  • 3 morcovi mari,
  • 1 cutie porumb (sau mazare),
  • 2-3 ardei grasi,
  • 4-5 cepe potrivite,
  • alune decojite (nesarate),
  • sos de soia,
  • sos de peste,
  • praf de curry,
  • amidon alimentar,
  • sare,
  • piper alb, negru si verde – praf,
  • boia de ardei,
  • 2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii).

Mod de preparare:

Telina si morcovul se taie pai, ardeii – carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari – se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru (nicidecum mai marunt). Intr-o tigaie adanca (de preferinta, teflonata) se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie. Se adauga ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos. (Atentie: ceapa trebuie sa se inabuse nu mai multde 4-5 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai mult timp, devine fiarta, oferind un gust fad mancarii.) Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc.

kurtmann.ro

Mod de servire:

Fiind o mancare chinezeasca, se serveste cu orez simplu (picant, cu ou, cu mazare – vezi retetele pentru prepararea orezului), sos de soia si sos picant.

Sugestie: acest fel se poate prepara si cu orice fel de carne, taiata felii subtiri si inabusita, peste care se vor adauga restul legumelor.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.