Lumina este elementul principal in arhitectura. De ce? Raspunsul este foarte simplu. Luminane influenteaza foarte mult starea de spirit si ne face sa percepem spatiul privat cu optimism.
Lumina ne poate face sa percepem spatiul nostru ca fiind mai larg, mai curat si mai primitor. Stii deja de ce lumina este atat de importanta acasa si acum te vom invata cum sa profiti de resursele tale. Domicilio.ro este locul potrivit pentru a alege articole pentru casa ta.
Profitati la maximum de posibilitatile dvs.
Cand vom cumpara o casa, este foarte important sa ne uitam la lumina. Acesta este unul dintre factorii cheie pe care ii luam in considerare. Cu toate acestea, suntem norocosi daca in zona in care traim, lumina naturala este mult mai abundenta decat in alte zone. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, nu profitam la maximum de ea.
Mansardele tipice diafane despre care am auzit atat de multe au devenit la moda in zonele in care frigul si ceata abunda, cum ar fi Olanda, Marea Britanie sau orase precum New York din acest motiv. Transformarea casei intr-un singur spatiu in care lumina este distribuita uniform este o solutie excelenta pentru locurile in care lumina naturala straluceste (niciodata mai bine spusa) prin absenta ei.
Arhitectii au realizat acest lucru si folosesc, innoile cladiri, o schema mai diafana in care sa profite mai mult de lumina. De asemenea, multi proprietari efectueaza reforma locuintelor lor luand in considerare acest lucru. Noile reforme ale caselor au aceasta maxima: Profitati de lumina. Vrei sa stii cum sa o faci?
Include sticla in renovarea casei dvs.
Fie ca este vorba de reforma casei tale sau de afacerea ta, sticla poate ajuta foarte mult la imbunatatirea unui mediu. O folosim inferestre mari pentru a maximiza intrarea luminii exterioare, deschiderea ferestrelor de tavan pentru a profita de o intrare diferita sau, de asemenea, impartirea spatiilor cu geamuri interioare.
DE CE ESTE LUMINA NATURALA ATAT DE IMPORTANTA IN CASE?
Este evident ca lumina naturala aduce bunastare si caldura oricarei case, pe langa faptul ca ofera apartamentului sau casei un farmec aparte. Spatiile cu iluminare naturala buna sunt percepute ca fiind mai spatioase si mai confortabile, oferindu-ne un sentiment placut de bunastare. Dar, pe langa avantajele estetice, impactul pe care lumina naturala adecvata il are asupra eficientei energetice a casei este, de asemenea, foarte semnificativ.
Lumina naturala in case este de sanatate
Expunerea la lumina naturala dintr-o locuinta aduce multe beneficii. Pe de o parte, elimina bacteriile care cresc in medii intunecate si umede. Pe de alta parte, ne influenteaza in mod direct starea de sanatate si starea de spirit. Cum?
- Ajuta la intarirea sistemului nostru imunitar, ceea ce inseamna ca ne vom bucura de o sanatate mai buna. Pana la punctul in care unele studii au aratat ca pacientii internati in camere cu lumina naturala buna, se recupereaza mai devreme.
- Ne imbunatateste ceasul biologic, asa ca ne va fi mai usor sa adormim, sa ne odihnim mai bine noaptea, precum si sa fim mai atenti si mai atenti in timpul zilei.
- Optimizeaza functia cognitiva a creierului nostru. Acesta este motivul pentru care este atat de recomandabil ca, copiii si tinerii sa studieze in spatii cu lumina naturala buna.
- Creste productia de serotonina, ceea ce ne face sa ne simtim bine, sa fim intr-o stare mai buna si sa observam mai vital.
- Imbunatateste sanatatea vizuala, reducand oboseala ochilor si apreciind mai bine tridimensionalitatea obiectelor si definitia gamelor de culori.
- Ofera un sentiment de bunastare si confort, care ajuta la combaterea stresului si a oboselii.
- Ne ofera vitalitate si bucurie prin combaterea depresiei si apatiei.
In consecinta, iluminarea proasta poate provoca oboseala, stres, dureri de cap, incordare oculara, insomnie, stari depresive, probleme de concentrare… Si daca ne gandim ca cei mai multi dintre noi ne petrecem mai multde optzeci la suta din viata in interiorul unei cladiri, vom realiza importanta si beneficiile luminii naturale.
Lampi si lumina. Obtine o lumina calda sau o lumina rece.
Lampile si luminile calde sunt recomandabile sa le folositi in spatii de odihna si relaxare, cum ar fi camera de zi a unei case sau dormitoarele. In aceste spatii exista de obicei mai multe putosuri de lumina cu care putem crea zona de citire, de exemplu, cu un punct de lumina mai direct. Luminile calde datorita temperaturii lor de culoare au nuante apropiate de rosu.
Pe de alta parte, lampile silampile reci sunt de obicei folosite in spatiile in care dezvoltam mai multa activitate. In aceste spatii avem nevoie de o iluminare mai puternica. De exemplu, in bai avem nevoie de lumina directa sau oglinzi iluminate si in birouri flexos pentru a putea functiona mai bine. Lumina rece este echivalenta cu lumina unei zile foarte insorite sau innorate.
Dimpotriva, daca iluminam cu lumina rece aceeasi camera cu pereti albi si mobilier din lemn usor, vom putea evidentia tonurile albastre ale mobilierului si peretilor. Impreuna vom obtine un spatiu rece cu mai multa activitate.