Cum alegem un sistem audio?

Cum alegem un sistem audio?
Share Button

Atunci cand vreti sa cumparati boxe club veti avea nevoie de mai multe sfaturi utile care sa va ajute sa faceti cele mai bune alegeri.

Conteaza destul de mult puterea uneori si ar trebui sa stim ce trebuie sa facem ca sistemele audio sa sune bine. Nu conteaza daca este un sistem audio pentru PC sau pentru a face home cinema, sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere pentru a face o alegere corecta.

Cei mai multi producatori trec de foarte multe ori peste afisarea unor parametri estentiali care vor determina in general comportamentul si desigur si performantele sistemelor audio.

Acestea se bazeaza si pe faptul ca ascultatorii nu se preocupa in general de calitate ci de pret si de puterea muzicala.

Chiar sunt necesari multi Watts pentru ca un sistem audio sa se auda bine pe PC. In general e bine sa avem o putere mai mare pentru ca astfel nu vom forta sistemul in cazul in care vrem sa facem o auditie la volume mari. In plus nivelul de distorsiuni este mai redus de la un volum mic la unul mediu.

Pentru a asculta muzica noi preferam sa avem sisteme stereo care au 2 boxe pentru ca sunetul se aude mai plin si suna ceva mai muzical. Sisteme care sunt 5.1 sunt mult mai potrivite pentru filme si pentru jocuri pentru ca vor aduce si un plus de realism cu ajutorul efectului Surround. In cazul in care vreti sa aveti ceva mai accesibil sistemele 2.1 sunt in general compromisuri acceptabile.

Pentru a avea o calitate cat mai buna sa unui sistem audio sunt multe detalii de care este bine sa tinem cont.

Incintele ar trebui sa fie robuste si din materiale rigide care sa aiba flexibilitate redusa. Este de preferat lemnul.Utilizarea unor difuzoare separate pentru a reda frecventele joase, medii sau inalte este un alt aspect important.

In cazul in care alegeti sisteme care au mai multe canale este important sa va asigurati ca acestea pot sa redea semnalele stereo in toate canalele. Puteti sa ascultati muzica de oriunde si se va auzi la fel de bine.

Daca o incinta are multiple difuzoare, acestea ar trebui sa fie puse in asa fel incat distanta existenta intre canele sa fie putin mai mica decat lungimile de unda de la frecventa de taiere. Lucrul acesta face ca sunetul sa se auda ca si cand ar veni de la aceeasi sursa.

Banda de audiofrecventa este cea care ne spune la ce frecvente putem auzi sunetele. Aceasta bamda ar trebui sa poata sa acopere tot spectrul audibil de urechea umana. Pentru ca este dobedit ca frecventele care sunt mai mici de 50 de Hz si care au amplitudini mari pot sa genereze stari de voma si greturi uneori redarea acestor tipuri de frecvente este limitata din fabricatie.

Atenuarea pentru care e valabil spectrul frecventelor este importanta pentru a putea stabili raspunsul liniar in frecventa. Comparativ cu masurile din trecut in prezent se folosesc vaori mul mai mici din spectrul de frecventa.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.