HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cuiburi de viespi

  • Eduard Nedelcu
  • April 11, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Aluatul:

  • 500 g faina,
  • 40 g drojdie,
  • 30 g zahar,
  • 15 ml rom,
  • 50 ml untdelemn,
  • 5 galbenusuri,
  • 300 ml lapte,
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie.

Pentru uns:

  • 200 g unt,
  • 200 g nuci macinate,
  • 100 g zahar.

Siropul:

  • 100 ml lapte,
  • 150 g zahar,
  • un plic zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un castron de 2 l, se freaca drojdia cu zaharul,se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul topit, coaja de lamiie, sarea, laptele si, la urma, faina. Se amesteca bine, la inceput cu lingura, apoi se framinta cu mina in castron, 10 minute si se lasa sa creasca 15-20 minute, pina cind isi dubleaza volumul. In acest timp, se freaca untul cu zaharul pina ce se moaie. Aluatul dospit se pune pe masa sau pe o foaie de nylon, presarata cu faina si i se da forma de dreptunghi, presindu-l cu mina, ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si marginile drepte. Se intinde in foaie dreptunghiulara de 3-4 mm grosime care, apoi, se unge cu tot untul, intins cu cutitul in strat subtire si se presara cu nucile. Foaia se taie toata odata cu ruleta sau cu cutitul (trecute mereu prin faina, ca sa nu se lipeasca aluatul), in fisii de cca 5 cm latime si 20 cm lungime. Se ruleaza fiecare fisie; rulourile astfel obtinute se asaza pe una din baze, intr-o cratita sau tava, unsa cu unt, cu distanta de 3 cm intre ele, ca sa aiba loc sa creasca.Partea de la baza fiecarui rulou se aduna, inainte de a se aseza pe tava, in asa fel incit sa nu permita untului sa curga in timpul coptului. Se lasa mai aproape de sursa de caldura sa creasca cca 30 minute, apoi tava (cratita) se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30-40 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Intr-o craticioara, pusa la foc mic, zaharul se dizolva in lapte si se lasa sa fiarba 2-3 clocote; cind se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul vanilat. Dupa ce prajitura s-a copt si s-a rumenit usor, tava se scoate din cuptor; cu ajutorul unei pensule, prajitura se stropeste bine cu tot siropul (trebuie sa fie unsa bine la suprafata) si apoi tava se introduce din nou in cuptor, unde se lasa 10 minute, ca deasupra sa se formeze o glazura lucioasa. Se servesc calde sau reci, desprinse unele de altele (daca s-au lipit). Cuiburile de viespi se pot prepara, la fel, si fara nuca.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Pasca

  • Eduard Nedelcu
  • April 10, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cununite cu nuca

  • Eduard Nedelcu
  • April 11, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.