HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

Ingrediente:

1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de circa 600-700 g, o ceapa mijlocie, 1 kg rosii, o lingurita cu virf de faina, 2 linguri untdelemn, 100 ml smintina, cimbru, marar, sare.

Mod de preparare:

Carnea se pune la foc in 3 l de apa rece. Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si o crenguta de cimbru. Cind sint bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupa gust, cu sucul stors din rosii. Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecind mereu la foc mic, pina cind se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Apoi, tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si, facultativ, o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt. Se amesteca putin, ca numai la caldura tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma si faina
sa se incorporeze in untdelemn. Totul se stinge cu ciorba fierbinte, adaugata cite putin, la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, si apoi se toarna in restul de ciorba. Se completeaza lichidul, daca a scazut prea mult. Se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se ia de pe foc. Smintina se bate bine cu o lingura de apa rece, adaugind si putina ciorba fierbinte; apoi se toarna totul in restul de ciorba, imediat ce aceasta s-a luat de pe foc, si se amesteca bine. Pentru aroma, se adauga marar si o mica frunza de telina, taiate marunt.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de vara cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
Next Article
  • Borsuri, supe, ciorbe
  • Featured

Ciorba de fasole verde cu sos romanesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de cartofi

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de carote

  • Eduard Nedelcu
  • July 24, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa a la Izalina

  • Eduard Nedelcu
  • July 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de perisoare cu tarhon

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa de gris rumenit

  • Eduard Nedelcu
  • June 21, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de burta

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa cu usturoi

  • Eduard Nedelcu
  • February 4, 2014

Comments are closed.

HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.