Ciorba de varza alba cu sos romanesc

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

Ingrediente:

1/2 kg ciolan de porc afumat, o varza de circa 600-700 g, o ceapa mijlocie, 1 kg rosii, o lingurita cu virf de faina, 2 linguri untdelemn, 100 ml smintina, cimbru, marar, sare.

consultanta Dan Bradu

Mod de preparare:

Carnea se pune la foc in 3 l de apa rece. Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si o crenguta de cimbru. Cind sint bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupa gust, cu sucul stors din rosii. Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecind mereu la foc mic, pina cind se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Apoi, tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si, facultativ, o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt. Se amesteca putin, ca numai la caldura tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma si faina
sa se incorporeze in untdelemn. Totul se stinge cu ciorba fierbinte, adaugata cite putin, la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, si apoi se toarna in restul de ciorba. Se completeaza lichidul, daca a scazut prea mult. Se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se ia de pe foc. Smintina se bate bine cu o lingura de apa rece, adaugind si putina ciorba fierbinte; apoi se toarna totul in restul de ciorba, imediat ce aceasta s-a luat de pe foc, si se amesteca bine. Pentru aroma, se adauga marar si o mica frunza de telina, taiate marunt.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

1 Comment

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.