Ce limbaj sa utilizezi ca sa dezvolti o aplicatie mobila?

Ce limbaj sa utilizezi ca sa dezvolti o aplicatie mobila?

Ce limbaj sa utilizezi ca sa dezvolti o aplicatie mobila? Dezvoltarea unei aplicatii mobile ridica intrebari legitime. Limbajul de programare este un mod conventional de formulare a algoritmilor. Acestea sunt apoi utilizate pentru a crea un program de calculator.

O aplicatie nativa este scrisa in limba materna a sistemului de operare. Fiecare sistem de operare are propriul limbaj. Aplicatiile web si aplicatiile hibride pot cuprinde mai multe. Dar tipologia proiectului tau determina ce limba sa folosesti. Deci, ce limba ar trebui sa utilizezi pentru a crea o aplicatie mobila?

Aplicatia Android: limbaje adecvate

Alegerea unei dezvoltari mobile Android iti permite sa iti extinzi publicul. 80% dintre smartphone-urile in functiune sunt echipate cu acesta. Pentru a crea o aplicatie Android care mobilizeaza camera si alte functii ale smartphone-ului, trebuie sa codificati in mod nativ.

Cele mai comune limbaje de programare sunt Java, Kotlin, C si C ++.

  • Java este limba oficiala de programare a Android, este, de asemenea, cea mai populara dintre aplicatiile mobile. Este sustinut de mediul de dezvoltare Android Studio. Cu toate acestea, este un instrument de dezvoltare destul de dificil de stapanit.
  • Kotlin a fost introdus recent ca limba „oficiala” secundara de catre Google. Arata ca Java in multe feluri, dar este mai usor de utilizat. Acest limbaj poate fi combinat cu Java. Se consolideaza din ce in ce mai mult ca noul standard. Poate fi folosit pe multe instrumente si IDE-uri. Cu acesta, este nevoie de mai putine linii de cod pentru a obtine aceeasi functionalitate.
  • C / C ++ sunt limbi compatibile cu dezvoltarea de software Android Studio. Poate fi folosit cu Android NDK. Acest lucru face posibila implementarea codului nativ cu C / C ++. Limbajul C este adesea baza jocurilor 3D. Intr-adevar, impinge la maxim optimizarea potentialelor smartphone-urilor Android.

Ce limbaje de programare se foloseste pentru aplicatiile Android?

Dezvoltarea aplicatiilor native Android necesita stapanirea limbajului Java. Din iunie 2019, Google a oficializat Kotlin ca limba preferata. Daca doriti sa creati o aplicatie care este compatibila cu mai multe sisteme de operare, luati in considerare aplicatia web, aceasta ruleaza pe browsere.

Aplicatia iOS si limbajele sale de programare

Dezvoltarea mobila pentru iOS este intr-un fel mai usoara. Exista mai putine limbaje de programare utilizate pentru sistemul de operare iOS. Cu toate acestea, nu mai este suficient pentru a satisface nevoile actuale de dezvoltare. Obiectivul-C arata greutatea anilor, este complex si foarte detaliat. Apple a lansat Swift in 2014 (Swift inseamna rapid).

A devenit limba principala pentru mediul iOS. Swift permite integrarea reala cu Objective-C si C / C ++. Incepand din 2018, a depasit Objective-C in recurenta utilizarii. Este, de asemenea, limba Mac OS, ceas OS, tv OS, Linux si z / OS. De asemenea, este posibil sa utilizati limbajul C #. Este un limbaj simplu, modern, flexibil, orientat spre obiecte, sigur si open source.

Acesta combina principiile C si C ++ si este inspirat din Java. Este unul dintre cele mai versatile limbaje de programare din lume. Este important ca aplicatiile care rezulta sa fie vizibile pe orice display, de la display iPhone 11 si pana la orice alta dimensiune.

Ce se intampla cu datele pe care aplicatiile le stocheaza?

Odata ce o aplicatie are permisiunea dvs. de a accesa datele despre locatie, o poate face pana cand modificati setarile de pe telefon.

Daca nu doriti sa partajati locatia dvs. cu retelele de publicitate, puteti dezactiva serviciile de localizare din setarile telefonului. Dar daca faceti acest lucru, aplicatiile nu va vor putea oferi informatii pe baza locatiei dvs. decat daca le introduceti singur.

Telefonul dvs. foloseste date generale despre locatia sa, astfel incat operatorul dvs. de telefonie sa poata directiona eficient apelurile. Chiar daca dezactivati serviciile de localizare in setarile telefonului dvs., este posibil sa nu puteti opri complet transmiterea datelor despre locatie.

De ce aplicatia pe care am descarcat-o contine anunturi?

Dezvoltatorii doresc sa-si furnizeze aplicatiile cat mai ieftin posibil, astfel incat multi oameni sa le foloseasca. Daca vand spatiu publicitar in aplicatie, pot oferi aplicatia la un cost mai mic decat daca nu ar avea reclame.

Unii dezvoltatori vand spatiu in aplicatiile lor retelelor publicitare care, la randul lor, vand spatiul catre agentii de publicitate.

De ce vad reclamele pe care le fac?

Agentii de publicitate considera ca este mai probabil sa faceti clic pe un anunt vizat de interesele dvs. specifice.

Unele retele publicitare colecteaza informatiile colectate de aplicatii, inclusiv datele despre locatie si pot sa le combine cu informatii despre obiceiurile dvs. de navigare pe Internet sau tipul de informatii pe care le furnizati atunci cand va inregistrati pentru un serviciu sau cumparati ceva online.

Ar trebui sa-mi actualizez aplicatiile?

Telefonul dvs. poate indica cand sunt disponibile actualizari pentru aplicatiile dvs. Este o idee buna sa actualizati aplicatiile pe care le-ati instalat pe dispozitiv si sistemul de operare al dispozitivului atunci cand sunt disponibile versiuni noi. Actualizarile au adesea patch-uri de securitate care va protejeaza informatiile si dispozitivul de cele mai recente programe malware.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.