Scalabilitatea a devenit una dintre prioritatile numarul unu in lumea retelelor blockchain, deoarece echipele de dezvoltare gasesc modalitati de a accelera retelele, de a neutraliza congestionarea traficului si de a creste numarul de tranzactii care pot fi procesate intr-o secunda. Scalingul este, de asemenea, una dintre cele mai mari probleme ale unor retele importante, cum ar fi Bitcoin si Ethereum.
Elrond profita de potentialul de scalare cu succes a mediilor blockchain pentru a permite dezvoltarea de aplicatii descentralizate pentru diferite cazuri de utilizare si pentru a crea o economie noua a internetului cu noi active digitale. Elrond opereaza cu contracte inteligente pentru a sprijini emiterea de active digitale, in timp ce permite, de asemenea, tranzactii rapide in registru.
Va intereseaza Elrond (EGLD), dar nu sunteti siguri despre ce este vorba sau de unde sa incepeti? Nu va faceti griji. Acest ghid este conceput pentru a va invata tot ce trebuie sa stiti despre proiect si pentru a va pregati pentru a intra in cea mai simpla experienta de tranzactionare disponibila pe piata.
Ce este Elrond (EGLD)?
Elrond este o platforma bazata pe blockchain care permite utilizatorilor sa creeze si sa dezvolte aplicatii descentralizate si criptomonede pentru a crea o noua economie pe internet. Proiectul isi propune sa rezolve problema arzatoare a congestionarii traficului pe retelele blockchain, oferind solutii de scalabilitate. Elrond ofera tranzactii rapide si un mediu scalabil pentru dezvoltatori, intreprinderi si utilizatori, fiind usor de utilizat si avand comisioane de tranzactie reduse.
Se pare ca reteaua poate realiza pana la 15.000 de tranzactii pe secunda, ceea ce o face una dintre cele mai rapide retele blockchain de pe piata. Tokenul nativ este cunoscut sub numele de eGold, cu simbolul EGLD si este o criptomoneda multifunctionala. EGLD este utilizat pentru miza, vot si tranzactii in retea. Este activul central al sistemului de stimulare care recompenseaza participantii la retea. Elrond are, de asemenea, o latenta de sase secunde, se poate scala cu sharding si ofera taxe de tranzactie atractive de 0,001 USD.
In esenta, Elrond este un software bazat pe blockchain care recompenseaza participantii la retea a caror putere de calcul sprijina sistemul de contracte inteligente pe care dezvoltatorii le pot folosi pentru a crea aplicatii si active descentralizate.
Cum functioneaza Elrond?
Elrond este un software elaborat pentru crearea aplicatiior descentralizate si dezvoltarea de active digitale sustinute de contracte inteligente. Pentru a scala mediul pentru dezvoltatori si utilizatori, Elrond foloseste Adaptive State Sharding, care este o functie care divide infrastructura retelei pentru a sprijini numarul tot mai mare de aplicatii si tranzactii din registru.
Elrond foloseste mecanismul de consens Secure Proof of Stake, care este o variatie a protocolului PoS traditional pentru a se asigura ca toate partitiile separate ale retelei divizate prin sharding sunt conectate la o platforma functionala din registru. Dezvoltatorii pot folosi mediul de dezvoltare integrat Elrond pentru a crea aplicatii descentralizate care imita produse si servicii.
Utilizatorii pot rula contracte inteligente cu mai multe limbaje de programare, inclusiv C, C++ si Rust si pot construi aplicatii descentralizate cu acelasi set de limbaje. Nodurile ruleaza reteaua pentru a sprijini tranzactiile si a securiza platforma. Sharding-ul se realizeaza prin impartirea retelei in fractii mai mici, astfel incat nodurile sa poata rezolva fractii de tranzactii, una cate una, pentru a preveni congestionarea si a permite scalarea.
Mecanismul de consens Secure Proof of Stake sincronizeaza nodurile care ruleaza reteaua pentru a conecta toate fractiile care sunt separate prin sharding. Datorita sharding-ului, Elrond poate procesa cel putin 12.500 de tranzactii pe secunda.
Cine sunt fondatorii Elrond? (Istoria start-up-ului Elrond)
Elrond a fost creat si lansat in 2017 de Lucian Todea si Beniamin si Lucian Mincu. Fratii Mincu au co-fondat, de asemenea, agregatorul initial de oferte de monede ICO Market Data si fondul de investitii in active digitale MetaChain Capital. Echipa Elrond a organizat o runda de investitii private care a adus aproape 2 milioane de dolari proiectului.
In iulie 2019, Elrond a detinut un ICO care a strans peste 3,2 milioane de dolari prin vanzarea a 25% din oferta sa totala. Initial, Elrond a tranzactionat sub simbolul ERD, in timp ce simbolul s-a schimbat in EGLD (eGold) odata ce reteaua principala a fost lansata.
Carui fapt i se datoreaza unicitatea proiectului Elrond?
Elrond este unic prin utilizarea sharding-ului sub forma de Adaptive State Sharding, care imparte reteaua in fractii mai mici, astfel incat nodurile sa poata valida tranzactiile si operatiunile de retea prin rezolvarea unei partitii odata. Acest lucru asigura ca reteaua poate procesa mii de tranzactii pe secunda, in timp ce necesita doar comisioane mici.
Proiectul Elrond isi propune sa creeze o noua economie digitala in care descentralizarea si scalabilitatea sunt caracteristici integrale ale infrastructurii blockchain. Elrond permite utilizatorilor sa creeze noi active, aplicatii descentralizate si sa faca tranzactii la costuri reduse. Proiectul este, de asemenea, unic, deoarece accepta Dapp-uri de nivel enterprise, permitand in acelasi timp scalarea si oferind trei limbaje de programare cu care sa lucreze.
Ce confera valoare proiectului Elrond?
Elrond isi trage valoarea din potentialul tehnic, tehnologia din spatele proiectului, capacitatea sa de a se extinde, oferta sa de solutii de nivel enterprise pentru Dapps si active digitale si cazurile sale de utilizare in general. Toate aceste elemente determina valoarea intrinseca a lui Elrond ca proiect. Valoarea intrinseca nu se potriveste adesea cu valoarea EGLD pe piata, motiv pentru care EGLD poate fi adesea supracumparat sau subcumparat.
Valoarea de piata a Elrond este exprimata prin pretul sau de piata in schimbare, care este susceptibil la schimbari frecvente si inversari de tendinta. Valoarea de piata a Elrond este afectata de volatilitate si este, de asemenea, definita de o multitudine de factori specifici care pot impinge pretul in sus sau il pot trage in jos. In cele din urma, Elrond este la fel de valoros ca si nivelul sau de utilizare, astfel incat numarul de utilizatori activi poate indica si cat de valoros este Elrond ca proiect blockchain cu o utilitate speciala.
Cate monede Elrond (EGLD) sunt in circulatie?
In prezent sunt in circulatie 20.340.574 EGLD. Elrond a fost lansat cu un plafon de aprovizionare de 31.415.926 de jetoane, spre care oferta circulanta tinde printr-o rata a inflatiei in scadere treptata, care ofera recompense de miza pentru primii zece ani ai proiectului. Cu toate acestea, comisioanele sunt, de asemenea, folosite pentru a oferi recompense de staking si, pe masura ce suma taxelor creste, inflatia scade, inflatia ajungand la zero daca suma taxelor generate depaseste recompensele minime garantate. Acest lucru creeaza premisa pentru o tranzitie la un sistem monetar deflationist.
Numarul de monede EGLD in circulatie inmultit cu pretul curent al EGLD este egal cu capitalizarea pietei. Capitalizarea pietei defineste rangul EGLD in comparatie cu alte criptomonede si, de asemenea, determina cota de piata si dominatia acestuia.
Alte date tehnice
Inainte de a deconta tranzactiile pe lantul principal, Elrond’s Adaptive State Sharding foloseste o treime din nodurile existente pentru a valida aceste tranzactii. La fiecare 24 de ore, nodurile sunt regrupate in noi shard-uri intr-un proces continuu care impiedica validatorii sa se complice in timp ce schimba shard-urile. In loc sa opereze intr-un singur lant, Elrond imparte reteaua in fragmente, care sunt guvernate de protocolul Secure Proof of Stake.
Validatorii opereaza verificand producatorii de blocuri pentru a se asigura ca totul este in ordine si ca toate tranzactiile sunt legitime. Dupa ce blocurile sunt validate, validatorii se sincronizeaza cu alte fragmente din retea. Odata ce fragmentele sunt sincronizate cu validatorii, decontarea tranzactiilor este finalizata in bloc. Participantii la retea sunt apoi recompensati cu EGLD si stimulati pentru a ajuta la securizarea retelei si la validarea tranzactiilor.
Cum este securizata reteaua Elrond?
Reteaua Elrond este securizata prin procesul de staking care este sustinut de mecanismul de consens Secure Proof of Stake. Toate nodurile trebuie sa mizeze EGLD pentru a securiza reteaua in cadrul procesului de validare in care nodurile actioneaza ca validatori.
Validatorii securizeaza reteaua prin mecanismul de consens SPoS prin sincronizarea cu fragmente si verificarea producatorilor de blocuri. Toate tranzactiile din retea sunt mai intai validate inainte de aranjarea in bloc pentru a securiza reteaua si a preveni dublarea cheltuielilor. Pentru a asigura increderea, validatorii sunt selectati aleatoriu si sunt amestecati intre fragmente pentru a preveni coluziunea. Validatorii sunt evaluati in functie de activitatea lor si, daca scorul lor este prea scazut, un validator isi poate pierde rolul si va trebui sa plateasca amenzi.
Cum se foloseste Elrond?
Reteaua Elrond poate fi utilizata pentru tranzactii super-rapide cu tokenul nativ EGLD datorita capacitatii sale de pana la 15.000 de tranzactii pe secunda. Platforma Elrond este folosita si pentru dezvoltarea de aplicatii descentralizate cu scopul principal de a crea o noua economie pe internet cu un ecosistem de criptomonede si aplicatii descentralizate.
EGLD, tokenul nativ cunoscut sub numele de eGold, poate fi utilizat pentru miza in guvernarea retelei, pentru a acoperi taxele de tranzactie si ca metoda principala de plata. EGLD poate fi tranzactionat si pe piata criptomonedelor pentru un profit bazat pe diferenta dintre pretul de cumparare si cel de vanzare. Principalul avantaj al Elrond ca proiect este capacitatea sa de a scala si de a oferi flexibilitate dezvoltatorilor si utilizatorilor, facilitand in acelasi timp viteze mari de tranzactie.
Cum sa alegeti un portofel Elrond?
Va puteti stoca in siguranta jetoanele eGold in oricare dintre portofelele disponibile pentru reteaua principala, cum ar fi portofelul Elrond, care vine cu taxe de tranzactie de o suta de ori mai mici si cu custodie completa a fondurilor dumneavoastra. Maiar este un alt portofel oficial eGold, sustinut de blockchain-ul Elrond.
Va puteti inregistra numarul de telefon cu aplicatia portofel, astfel incat sa va puteti accesa cu usurinta fondurile si sa activati un cont de portofel. Puteti folosi o expresie de acces pentru a recupera accesul in cazul in care va pierdeti portofelul. De asemenea, puteti utiliza portofelul Frontier pentru EGLD in combinatie cu aplicatia Elrond pentru a activa serviciul.
Exista o multime de alte locuri in care va puteti stoca EGLD, iar portofelul pe care il alegeti va depinde probabil de motivul pentru care doriti sa il utilizati si de cat de mult trebuie sa stocati.
Portofelele hardware sau portofelele reci precum Ledger sau Trezor ofera cea mai sigura optiune pentru stocarea criptomonedelor cu stocare offline si backup. Cu toate acestea, pot necesita mai multe cunostinte tehnice si reprezinta o optiune mai costisitoare. Ca atare, ele pot fi mai potrivite pentru a stoca cantitati mai mari de EGLD pentru utilizatorii mai experimentati.
Portofelele software ofera o alta optiune si sunt gratuite si usor de utilizat. Sunt disponibile pentru descarcare ca aplicatii pentru smartphone sau desktop si pot fi cu custodie sau fara custodie. Cu portofelele cu custodie, cheile private sunt gestionate si copiate de rezerva in numele dvs. de catre furnizorul de servicii. Portofelele fara custodie folosesc elemente securizate de pe dispozitiv pentru a stoca cheile private. Desi sunt convenabile, acestea sunt considerate mai putin sigure decat portofelele hardware si pot fi mai potrivite pentru cantitati mai mici de EGLD sau mai multi utilizatori incepatori.
Portofelele online sau portofelele web sunt, de asemenea, gratuite si usor de utilizat si accesibile de pe mai multe dispozitive folosind un browser web. Acestea sunt, totusi, considerate portofele fierbinti si pot fi mai putin sigure decat alternativele hardware sau software. Deoarece probabil ca aveti incredere in platforma pentru a va gestiona EGLD, ar trebui sa selectati un serviciu de renume, cu un istoric de securitate si custodie. Ca atare, sunt cele mai potrivite pentru a detine cantitati mai mici de criptomonede sau pentru cei care fac tranzactii mai frecvente.
Cumpararea si vanzarea EGLD sau tranzactionarea cu orice alta criptomoneda se face in momente in care alegeti platforma noastra sigura ca solutie de stocare.
Protocolul Proof of Stake al Elrond
Blockchain-ul Elrond utilizeaza o varianta a protocolului PoS numita Secure Proof of Stake.
Reteaua depinde de un sistem de noduri si validatori care trebuie sa mizeze EGLD pentru a participa la retea. Protocolul Proof of Stake s-a dovedit a fi un protocol mai rentabil si mai eficient decat optiunile mai traditionale, cum ar fi Proof of Work, care este modul in care Elrond realizeaza securitate maxima si viteze mari de tranzactie in combinatie cu sharding-ul.
Concluzie
Elrond promoveaza scalarea si vitezele mari ale tranzactiilor ca surse principale ale valorii intrinseci a proiectului, reteaua fiind capabila sa proceseze pana la 15.000 de tranzactii intr-o secunda. Vitezele ridicate ale tranzactiilor, scalabilitatea, descentralizarea si custodia deplina a fondurilor utilizatorilor sunt elemente care fac din Elrond un ecosistem extrem de functional.
Pe masura ce proiectul continua sa se dezvolte, Elrond isi propune sa devina un model al noii economii pe internet. Proiectul ofera viteze competitive de tranzactie si instrumente pentru dezvoltarea aplicatiilor descentralizate si implementarea aplicatiilor pentru cazuri de utilizare publice si de nivel enterprise.
Alaturati-va revolutiei cripto si incepeti calatoria Elrond astazi!
Intrebari frecvente legate de Elrond
Ce tip de noduri opereaza in reteaua Elrond si ce castiga?
Nodurile de validare participa la mecanismul de consens pentru a procesa tranzactii si a castiga recompense. Ei trebuie sa mizeze cel putin 2.500 EGLD ca garantie, iar din august 2021, randamentul anual pentru validatori este de 21,45%. De asemenea, utilizatorii pot participa in retea fara a miza EGLD sau a castiga recompense in calitate de observatori. Acestia sunt membri pasivi ai retelei care pot actiona ca o interfata de citire si retransmitere. In cele din urma, un pescar este un nod care verifica validitatea blocurilor dupa ce acestea au fost propuse. Observatorii sau validatorii care nu fac parte din runda actuala de consens pot ocupa rolul de pescar in schimbul recompenselor.
Ce fel de proiecte alcatuiesc ecosistemul Elrond?
Ecosistemul Elrond incorporeaza peste 100 de proiecte, inclusiv stablecoins, portofele, validatori si furnizori de plati. Elrond este, de asemenea, integrat cu proiecte financiare descentralizate, cum ar fi Orion si Reef, in timp ce alte proiecte bazate pe blockchain includ UTU si ARPA.
Cum sa cumpar Elrond?
Cumpararea EGLD este un proces extrem de usor: sunt mai multe platforme de unde puteti cumpara eGld. Cele mai usor de folosit sunt insa Maiar si Binance.com. .
Cum sa vinzi Elrond?
Daca detineti deja monede EGLD si le tineti intr-un portofel de schimb Kriptomat, le puteti vinde cu usurinta navigand prin interfata si alegand optiunea de plata dorita.
Pretul Elrond
Pretul Elrond este supus unor modificari frecvente ale pretului, care sunt in mare parte determinate de volatilitatea pietei criptomonedei. Pretul EGLD poate fi, de asemenea, afectat de un numar mare de factori care pot influenta valoarea de piata a Elrond.
Pe langa factorii traditionali, cum ar fi sentimentul pietei, fluxul de active pe burse si economia in general, pretul EGLD este, de asemenea, influentat de cantitatea de jetoane mizata si de echilibrul dintre taxele de protocol si inflatia utilizata pentru plata recompenselor de miza.
Pretul actual Elrond este de 44 $. Acest este extrem de bun pentru investitii si se datoreaza exclusiv perioadei de Bear Market a pietei de crypto. Trebuie specificat insa ca eGld a avut un ATH de $545.64 pe data de 23.11.2021. Posibil ca acele vremuri sa se intoarca! 🙂
Volumul de tranzactionare al EGLD pe 24 de ore este de 163.038.991 EUR. EGLD este in prezent pe locul 42, intr-un top al tuturor criptomonedelor, dupa capitalizarea totala a pietei, cu o capitalizare de piata de 3.541.196.444 EUR. Are o aprovizionare circulanta de 20.340.574 EGLD.